Mopoliikenne ei kuulu pyörätielle Koskenmäellä

Aloite tehty:
11.04.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulanjärven ympäri pyöräillään.rullaluistellaan sauvoilla ja ilman, juostaan.Hyökkälän koulun alakoulun oppilaat kävelevät kotiin ja myös yläluokkalaiset kävelevät/ mopoilevat. Erityisen vaarallinen on koskenmäen pyörätie jossa tien mutkaisuudesta johtuen näkyvyys ei ole kovin hyvä. Mopoilijat ajavat ylinopeutta ja aiheuttavat vaaratilanteita lähes päivittäin. Ekaluokkalaiset kävelijät eivät ole kovin kokeneita kävelijöitä ja voivat unohtaa oikean paikan missä pitää kävellä. Mopoilijat esipuberteetin kynnyksellä eivät myöskään ole vastuullisia ajajia pyörätielle jossa pitää ottaa huomioon pienet lapset. Päähän kohdistuvat pienetkin vammat saattavat muuttaa loppuelämän, kun mopoilija törmää kävelijään syystä tai toisesta seuraukset ovat karmeat. Liikenteen valvonta ei auta tässä asiassa koska kännyköillä voi niin nopeasti ilmoittaa kavereille ja tämä hiljentää liikennettä vain muutamaksi viikoksi.Autoilijat ovat aikuisia ja mopoilijat kuuluvat autotielle ainakin tässä kohdassa.

Käsittelyvaiheet

12.4.2011: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
12.4.2011 J-M. Laaksolle valmisteltavaksi
26.9.2013 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tuusulaan on 2012-2013 Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) ohjeistuksen mukaisesti valmistumassa moporeittiselvitys, jossa on laadittu arvio mopoilun nykytilasta Tuusulassa ja suunniteltu kehittämistoimia mopoilun ongelmakohtien ratkaisemiseen.

LVM:n ohjeistuksen mukaisesti mopoilua tullaan siirtämään taajamissa pois jkpp-väyliltä ajoradoille eli uuden linjauksen mukaan mopolla ajoa jkpp-väylillä ei enää sallita. Poikkeuksen muodostavat tiet, joilla nopeusrajoitus on 60 km/h ja joilla on paljon raskasta liikennettä, tien piennar on kapea ja pyörätiellä on vähän käyttäjiä.

Mainitsemassanne kohtaa Koskenmäentiellä mopoilu tulee siirtymään ajoradalle välillä Paijalantie-Hyökkäläntie, kunhan moporeittiselvitys valmistuu virallisesti ja siinä suunnitellut muutokset saadaan toteutettua maastossa.

Päivitetty: 26.09.2013

« Takaisin