Vähämuorinpuiston kunnostus

Aloite tehty:
28.04.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Vähämuorinpuiston leikkivälineitä on pikkuhiljaa poistettu huonokuntoisuuden takia. Tilalle ei ole kuitenkaan tuotu uusia, vaikkakin uusi kyltti Vähämuorinpuiston leikkipaikaa osoittamaan on saatu. Tällä hetkellä puistosta löytyy vain hiekkalaatikko ja pian poistettavassa kunnossa olevat liukumäki ja kiipeilyteline. Lasten lukumäärä on kuitenkin noussut alueella, joten tarvetta olisi jo yhteisöllisyyden nimissä.

Käsittelyvaiheet

28.4.2011: Teknisen toimen valmisteltavaksi
2.5.2011 Eeva Myyrälle valmisteltavaksi
3.10.2011: Suvi Niemi vastannut kirjeellä

Vastaus

Tuusulan kunnalla monia kunnostuksen tarpeessa olevia leikkipuistoja, joista osassa on jopa 20 vuotta vanhoja leikkivälineitä. Tämän vuoksi puistojen kunnostuksesta laadittiin toimintasuunnitelma Tuusulan kunnan vuoden 2011 talousarvioon ja vuosien 2011-2013 taloussuunnitelmaan. Ympäristöteknisten palveluiden suhteen toimintasuunnitelmassa on määritelty seuraavanlaiset periaatteet puisto- ja viheralueiden kunnostukseen: 

”Puistojen ja viheralueiden kunnossapidossa joudutaan keskittymään taajamien ja keskustojen puistojen sekä leikkialueiden laatutason ylläpitämiseen ja viihtyvyyteen. Muilla alueilla kunnossapidon laatutasosta joudutaan tinkimään.” 

Toisin sanoen leikkipuistojen uudistus- ja kunnostustyöt painottuvat pääasiassa kerrostalovaltaisille alueille, missä talojen piha-alueet on paljon vaatimattomampia. Syrjäisimmillä alueilla, kuten Vähämuorinpuiston tapauksessa, puiston ylläpidossa on keskitytty vaarallisiksi havaittujen vanhojen välineiden poistoon.

Päivitetty: 06.10.2011

« Takaisin