Kellokosken uimarannan alueen siistiminen ja jäätelökioski

Aloite tehty:
20.06.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Olen asunut Kellokoskella nyt 3 vuotta. Kellokosken ympäristö on kaunis, jota tulisi vaalia. Kolmen vuoden aikana en ole havainnut konkreettisiä muutoksia, jotka parantaisivat Kellokosken viihtyisyyttä. Männistön lavan vieressä oleva kunnan uimaranta pitäisi ehdottomasti siistiä, koska se on osa todella kaunista Kellokoskea. Uimarantaa käyttävät eri ikäryhmän ihmiset, jotka kaipaavat alueelle lisää viihtyisyyttä. Asukkaille pitäisi tarjota esim. jäätelökioski, josta saisi ostaa myös virvokkeita. Aluetta pitäisi myös valvoa enemmän erilaisten töhrijöiden takia. Nuorisolle pitäisi osoittaa toinen paikka tupakoinnille ja hengailulle. Hanke ei olisi kallis, mutta sitäkin arvokkaampi kaikille ihmisille.

Käsittelyvaiheet

20.6.2011: Teknisen toimen valmisteltavaksi
20.6.2011 Jari Huttuselle valmisteltavaksi
27.3.2012 Jari Huttusen kirjallinen vastaus aloitteen tekijälle

Vastaus

Kellokosken uimarannan alueen siistiminen ja jäätelökioski

(aloitteenne 20.6.2011)

 

                                           Männistön lavan vieressä sijaitsee Kellokosken uimaranta. Uimarannan ranta-alue puhdistetaan sukeltajien toimesta aina ennen uintikauden alkamista, samassa yhteydessä vaihdetaan myös uimarannan hiekka.  Uimarannan yleisestä siisteydestä huolehditaan viheralueurakoitsijan toimesta säännöllisinä siivouskierroksina viikoittain sekä lisäksi vesialueen siivouksia tehdään liikuntapalvelujen toimesta mikäli tarve niin vaatii.

 

                                           Alueelle on tuotu pöytiä, penkkejä ja huvimaja, valitettavasti kalusteet joutuvat usein ilkivallan kohteiksi ja sen  seurauksena osa kalusteista on jouduttu poistamaan. Vuoden 2011 tekninen toimi päätti yhdessä nuorisotoimen kanssa antaa nuorille mahdollisuuden osallistua yhteisen viihtyvyyden parantamiseen osallistumalla uimarannan huvimajan ohjattuun korjaamiseen, projekti sai innostuneen vastaanoton ja konkretisoituu  nyt keväällä 2012.

 

                                           Liikuntapalveluissa on tekeillä Kellokosken liikuntapaikkasuunnitelma, jossa otetaan muiden liikuntapaikkojen kehittämisen ohella kantaa myös uimarannan  kehittämissuuntauksiin, tätä kautta mm. selvitetään mahdollisuutta lisätä liikunta- ja  vapaa-ajan viettopaikkoja kaikenikäisille kuntalaisille. Tuusulan kunta toimii tupakkalain ja asetusten mukaisesti ja toiminnoillaan osaltaan pyrkii tupakoinnin vähentämiseen eikä kunta näin ollen  tue tupakointipaikkojen järjestämistä etenkään nuorille.

 

                                           Aloitteessa esitetty  kioskitoiminnan järjestäminen on liiketoimintaa, mikä ei kuulu kunnan tehtäviin, usein urheiluseurat tai muut vapaaehtoisjärjestöt järjestävät kioskeja uimarannoille ja liikuntapaikoille. 

 

                                           Koulujen alkamis- ja päättymisviikonloppuisin nuorison suosimissa ajanviettopaikoissa kiertää vapaaehtoispartioita, nuorisotyöntekijöitä sekä poliisipartioita valvomassa nuorison toimintaa, laajempaa vartiointia ei käytettävissä olevilla resursseilla ole mahdollista järjestää.

 

 

                                           Kiitos aloitteestanne

Päivitetty: 29.03.2012

« Takaisin