Parkour-rata Rykmentin puistoon

Aloite tehty:
18.10.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Olen luottamustoimissa Tuusulan kunnassa ja erityisesti koen olevani lasten ja nuorten puolestapuhuja. Nuorista ja heidän tekemisistään ollaan kovasti huolissaan; että miten heitä saisi enemmän esim. liikkumaan. Keravalle rakennettiin Parkour-rata Sompion koulun yhteyteen. Olen seurannut jonkin verran lehtien kirjoittelua radasta ja saanut erittäin positiivisen kuvan radasta ja sen hyödyistä.

Ja nyt lähdinkin liikkeelle Rykmentinpuistoa ajatellen, että sitten kun sinne rakennetaan nuorille ja lapsille jotain niin siihen yhteyteen olisi hyvä rakentaa kattava Parkour-puisto.
kts sivu: http://fi.wikipedia.org/wiki/Parkour#Parkour_liikuntalajina (googleta parkour ja katso esim wikipedian määritelmä, se on hyvä.) Parkour on trendikäs ja kasvava laji nuorten keskuudessa.

Kävin 5 vuotiaan poikani kanssa Keravan Parkour-radalla ja hän kaipaa sinne taas kovasti. Tuusulassa on hyviä kiipeilytelineitä lapsille, mutta skeittipaikka ja Parkour ihastutti poikani tosissaan. Parkour sopii laajalle ikähaarukalle. Rata teki myös minuun vaikutuksen, eikä mielestäni vaadi hurjia resursseja.

Verraten skeittailuun niin Parkour tuottaa vähemmän ääntä kuin skeittilaudat. Ja skeittipaikat ovat todella hyviä ja urheilukeskuksen skeittipaikka on ihan todella huippujuttu ja kovasti käytetty myös laajalla ikähaarukalla (2v-20v), mutta ihan asutuksen viereen en sellaista suosittele.

Toivoisin, että kaikki luottamushenkilöt tutustuisivat Parkouriin ja Keravan Parkour-rataan Sompion koululla.

Käsittelyvaiheet

19.10.2011: Kasvatus- ja sivistystoimialan valmisteltavaksi
Liikuntalautakunta 9.12.2011 § 34: käsitelty

Vastaus

Liikuntalautakunnan vastaus aloitteeseen:

Liikunnallisten elementtien kehittäminen ja rakentaminen alueille, joissa lapset ja nuoret kokoontuvat ja luonnostaan liikkuvat on yksi valtakunnalli-sista liikuntasuosituksista. Liikuntapalvelut on osaltaan mukana tässä kehi-tystyössä, jonka tavoitteena on lisätä liikunnan olosuhteita Tuusulaan.

Rykmentinpuistoon rakentuvat liikuntapaikat suunnitellaan tarkemmin, kun alueella on voimassa oleva asemakaava. Liikuntapaikoille osoitettavat alue-varaukset tulee sijaita saavutettavuuden näkökulmasta kulkuyhteyksien ja muiden palvelujen lähellä. Yksi vaihtoehto Parkour-radan tai vastaavan si-jainniksi Rykmentinpuistossa on kaiken ikäisille kuntalaisille soveltuva per-heliikuntapuisto, jossa Parkour -rata tai vastaava olisi yksi toimintamuoto muiden joukossa.

Koulujen ja päiväkotien liikuntaolosuhteiden suunnittelussa huomioidaan mm. lasten ja nuorten toivomukset ja ideat yhtenä suunnittelun osana. Par-kour -rata voi olla myös yksi koulun lähiliikuntahanke, jos toimintamuodolle löytyy koulun kanssa tehtävässä suunnittelutyössä toiveita ja halukkuutta. Koulujen ja päiväkotien olosuhteiden suunnittelu ja toteutus etenee olemassa olevan periaatteen mukaisesti (liite).

Liite nro 34

Päivitetty: 16.12.2011

« Takaisin