Moottoriajoneuvolla ajo kelletty-merkki (22-06) Majavatielle

Aloite tehty:
23.10.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Autojen, mopojen ja moottoripyörien kaasuttelu ja kumin polttaminen Majavatiellä ja Kodin Terran parkkipaikalla häiritsevät alueen asukkaita erityisesti öiseen aikaan. Asiasta on oltu yhteydessä Kodin Terraan ja poliisiin. Majavatielle tarvittaisiin yöllisen ajon kieltävä liikennemerkki poliisin työn helpottamiseksi.

Käsittelyvaiheet

24.10.2011: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
24.10.2011: Jukka-Matti Laaksolle valmisteltavaksi
2.10.2014 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Kunnallistekniikan suunnittelu on keskustellut poliisin kanssa Majavatien moottoriajoneuvoliikenteen rajoittamisesta sekä alueelta poliisille tulleista palautteista.

Tekninen toimi on tehnyt kadulla liikennelaskentaa syyskuussa 2014. Laskentaa on tehty useiden päivien ajan, sisältäen arkipäiviä, lauantain ja sunnuntain. Keskimääräinen vuorokausiliikennemäärä on laskennan perusteella ollut alle 2500 ajoneuvoa vuorokaudessa. Majavantien liikennemäärä on laskentapäivää kohti aikavälillä 21:00-06:00 (9 tunnin aikana) ollut 35-55 ajoneuvoa. Yön liikenteen määrässä ei ole havaittavissa mitään poikkeavaa verrattaessa kohdetta muiden katujen liikennemääriin.

Teknisen toimen näkökulmasta, ottaen huomioon Majavantien ympäristön ja alueen liiketoiminnan sekä kadun liikennemäärän ja liikenneturvallisuustilanteen, emme katso tällä hetkellä tarkoituksen mukaiseksi rajoittaa kadun käyttöä yöaikaan.

Tulemme kuitenkin seuraamaan alueelta saatavaa palautetta häiritsevän ajon osalta ja tarkastelemme mahdollisia toimenpiteitä yhteistyössä poliisin kanssa.

Päivitetty: 02.10.2014

« Takaisin