Toimelantiellä suuret ajonopeudet.

Aloite tehty:
03.12.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Ehdottaisin Toimelantielle Kellokoskelle lisää hidastustöyssyjä sekä kunnolla näkyviä nopeusrajoitus -liikennemerkkejä. Asumme Toimelantie 4:ssä jonka kohdalla Vanhalle Valtatielle mentäessä on alamäki. Toimelantien perältä tulevat autoilijat, mopoilijat ja moottoripyöräilijät käyttävät hurjia ajonopeuksia alamäessä (30km/h rajoitusalue). Myös toiseen suuntaan, tultaessa Vanhalta Valtatieltä, ylämäkeen ajetaan vaarallisen lujaa, vaikka näkyvyys on käytännössä 0. Yksi hidastöyssyn hyvä paikka olisi juuri Toimelantie 4 D -asunnon kohdalla, ja tarpeeksi jyrkällä kulmalla, että saadaan nopeudet alas. Toinen voisi olla Toimelantiellä lähellä Koivulehdontien risteystä, niin olisi hidasteet molemmin puolin mäkeä. Myöskin tultaessa Juhlatalontieltä Toimelantielle syntyy vaaranpaikka, kun Toimelantien perältä tullaan mäen takaa suurella ajonopeudella.

Työskentelen järjestyspoliisissa (7v.) ja mielestäni tämä kyseinen tieosuus vaatisi pientä parannusta liikenneturvallisuuden kannalta.
Lyhyesti: riittävän jyrkällä kulmalla varustettuja hidastustöyssyjä 2 kpl ja selkeät nopeusrajoitus -liikennemerkit, kiitos!

Ystävällisin terveisin
Jarkko Lahtinen

Käsittelyvaiheet

5.12.2011: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
7.12.2011: J-M. Laaksolle valmisteltavaksi
19.11.2013 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tuusulan kunnan liikenneturvallisuussuunnitelma on valmistunut marraskuussa 2013. Toimelantielle suunnitelmassa esitetään toimenpiteinä:

- Nopeusrajoituksen laskua 40 km/h => 30 km/h

- Lisähidasteiden tarve selvitetään

Hidasteiden suunnittelu on jo lisätty kunnallistekniikan suunnitteluohjelmaan ja hidasteiden suunnittelu tullaan aloittamaan mahdollisimman pian. Suunnitelma laaditaan rinnan muiden suunnittelutöiden kanssa, joten valmistumisaikataulu on riippuvainen suunnitteluyksikön työkuormasta.

Päivitetty: 19.11.2013

« Takaisin