Temmontien liikenneturvalisuuden parantaminen

Aloite tehty:
10.12.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Olen ollut jo vuosia huolestunut Temmontien kadunvarsipysäköinnistä. Temmontien alussa on päivittäin pysäköitynä puoliperärekka joka vaikeuttaa muuta liikennettä huomattavasti. Alueella asuu paljon pieniä lapsia ja koskaan ei tiedä kuka puikkaa rekan edestä tai takaa eteen. Talviaikanakin tämä on todella raivostuttavaa. Aurat kun käyvät niin joutuvat kiertämään rekan ja taas sitten kun rekka lähtee päiväduuniin niin kaistalle jää jumalattomat penkereet, eli silloinkin joutuu kiertämään toisen kaistan kautta, ei hyvä. Ehdottaisinkin että kadunvarsipysäköinti kiellettäisiin ennenkuin jotain pahaa kerkeää tapahtumaan, tällä tarkoitan että joku jää esim autonalle.

Toinen juttu on sitten Temmontie 13 pihoista ajo kadulle (Temmontielle). Mitään ei kyllä näe kun toisella puolen on aita ja taas toisella puolella näkörajoitteena on pystytetty varastomökki. Itse olen muutamankerran meinannut kolaroida tässä risteyksessä ja en kyllä yhtään epäile etteikö muutkin ole meinanneet kolaroida tässä paikassa.
Toivoisinkin että joku kunnasta tulisi katsomaan paikat ja toteamaan että onko paikat hänen mielestään kunnossa.

Käsittelyvaiheet

12.12.2011: Teknisen toimen valmisteltavaksi
13.12.2011: Jukka-Matti Laaksolle valmisteltavaksi
4.12.2014 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tuusulassa kadun varsien pysäköinti kiellot on pyritty rajoittamaan vain asuinalueita yhdistäville kokooja- ja pääkaduille. Tonttikaduille pysäköintikieltoja esitetään vain poikkeustapauksissa.

Rakennusvalvonnan mukaan pohjapinta-alaltaan alle 7 m2 jätekatokset tai vastaavat rakennelmat eivät tarvitse lupaa.

Kiinteistölle on suoritettu loppukatselmus 2003 eikä rakennusvalvonnalle ole tietoa siitä, onko katos rakennettu ennen vai jälkeen katselmuksen.

Mikäli taloyhtiö toteaa katoksen nykyisen sijainnin liikenneturvallisuutta vaarantavaksi näköesteeksi, yhtiö on vapaa siirtämään katoksen parhaaksi katsomaansa paikkaan.

Päivitetty: 04.12.2014

« Takaisin