"Vaarallinen risteys?"

Aloite tehty:
22.12.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kysyisin seuraavaa, olisiko mahdollista saada autoilijoille peili Peltokierrontien ja Jokitien risteykseen?
T-risteys on vaarallinen, koska Peltokierrontieltä ei näe oikealle Jokitielle. Katsottuna Peltokierrontieltä oikealle näköesteenä ovat pensaat (erityisesti kesäisin) ja Jokitien ylämäki ja sen kaarevuus.
Autoilijoiden ajaessa Knaapilantieltä Jokitien mäkeä alas, he eivät välttämättä huomioi kyseistä risteystä. Peltokierrontieltä tulevalla on väistämisvelvollisuus oikealta tulijoille.
Lisäksi autoilijat eivät välttämättä huomioi ennen Jokitien siltaa olevaa liikennemerkkiä, koska kyltti on aika pieni. Liikennemerkissä on merkitty nuolilla väistämisvelvollisuus sillalla.
Liikenne on kasvanut Jokitiellä erittäin paljon muutaman vuoden aikana.
Olisi kiva jos esim. peilin avulla voitaisiin vähentää vaaratekijöitä Jokitiellä. Peili lisää turvallisuutta ja peilin kustannukset eivät ole mahdottomat, vaikka uusi tie on suunnitelmissa.

Käsittelyvaiheet

22.12.2011: Teknisen toimen valmisteltavaksi
28.12.2011: J-M. Laaksolle valmisteltavaksi
23.1.2013 Suvi Niemi vastannut kirjeellä

Vastaus

Peltokierrontie-Jokitie risteyksen näkyvyyttä rajoittaa tällä hetkellä kaavan mukaisella katualueella sijaitsevat pensaat. Myös Jokitien ylämäki ja tien kaarevuus rajoittavat näkyvyyttä. Peltokierrontien katualuetta ei ole haltuunotettu, joten kunta ei voi puuttua pensaiden sijaintiin.

Peltokierrontien liikennejärjestelyt tulevat kuitenkin muuttumaan lähiaikoina Jokitien eteläpuolelle tulevan Stenbackan kaava-alueen yhteydessä. 

Tulevia muutoksia ovat mm:

  • Peltokierrontie jatkuminen etelään 90 metriä Tuusulanjoentielle.
  • Uusi Tuusulanjoen ylittävä silta ajoneuvoliikenteelle, nykyinen silta jää kevyen liikenteen käyttöön.
  • Jokitie muuttuu kevyen liikenteen väyläksi välillä Peltokierrontie-Tuusulanjoentie.

Peltokierrontien risteysalue tulee siis muuttumaan ja muutostöiden yhteydessä risteysalueelle tehdään haltuunotot, jolloin päästään puuttumaan myös pensaiden aiheuttamiin ongelmiin.

Päivitetty: 23.01.2013

« Takaisin