Tuomalan koulun toiminnan turvaaminen

Aloite tehty:
29.02.2012
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Haluaisin ottaa Tuomalan koulun kokonaisvaltaisempaan käyttöön sen toiminnan turvaamiseksi ja sen kulujen kattamiseksi sekä alueen ihmisten palvelemiseksi.
Tuomalan koulu on sijaintinsa vuoksi erittäin hyvä monenlaisiin tapahtumiin ja erittäin tärkeä lähiseudun lapsille.
Olisin halukas toimimaan siten, että Tuomalan koulua voitaisiin paremmin hyödyntää myös kesäkuukausina ja että siellä voitaisiin tarjota lähiseudun lapsille ja nuorille tekemistä, kerhoja ja tapahtumia myös iltaisin. Tapahtumat voisi mielestäni myös suunnata aikuisille erilaisin hyvään eläämään tähtäävin koulutuksin, joita olisin halukas mainostamaan ja koordinoimaan, sekä järjestämään jo olemassa olevin suhtein.
Esimerkkeinä lasten taidepiirit, muskari ja satujumppa, joihin nykyisin saa jonottaa. Sen lisäksi olisin valmis panostamaan henkilökohtaisesti hieman vanhempien lasten "nettikahvilaan" tai muuhun mahdollisuuteen kokoontua.
Koska paikalla on jo pieni jalkapallokenttä ja hieno leikkipaika, tila voisi toimia kesäisin kahviona vaikka Rantatietä ohi pyöräileville (itse olen todella kaivannut lähiseudulle leikkipaikkaa, jossa vanhemmat voisivat istahtaa hetkeksi, nauttia kupin kahvia ja iltapäivälehden ja lapset leikkiä rauhassa),ja monta vuotta Krapilla Hovina toimineena tiedän kahvittelu paikkaa tarvittavan.
Lisäksi jo omien kanavieni kautta voisin helposti myydä ja toteuttaa kesän viikonloput täyteen hääjuhlia ja ikävämpiä muistotilaisuuksia, sekä muita vastaavia.
Pystyn itse hoitamaan henkilöstön kaikkiin tapahtumiin ja järjestämään tapahtumat alusta loppuun kaikkine neuvotteluineen, ruokineen, kahvio tarjottavineen ja järjestelyineen, ihan kokonaisuudessaan, minulla on juhlien järjestelyistä 12v kokemus ja yhteistyökumppanit, sekä hygienia passi (sekä anniskelu) ja tiedän myös Tuomalan fasiliteetit, koska poikani on ollut koulussa 3. luokasta lähtien ja pian vanhin tyttäreni menee kyseiseen kouluun.
Olen myös kiinnostunut pyörittämään kesäisin kahvilaa ja talvisin "elintarvikekioskia ja nuokkaria" Tuomalan koululla, sekä järjestämään siellä lapsille, nuorille ja aikuisille kursseja koulun ollessa kiinni, eli noin klo 16 eteenpän.
Minulla on Restonomin koulutus, olen yksityisyrittäjä, tunnen alueen tarpeet ja olisin valmis vaikka muuttamaan tästä 50 metrin päästä Tuomalan koululle ja toimimaan sekä "talonnaisena", että toteuttamaan kaiken ylläolevan.
Ajatuksissa on vielä enemmänkin.
Mikäli Tuomalan koulun mahdollisuudet halutaan ottaa täysimittaiseen käyttöön mahdollisimman vaivattoimasti ja kokonaisvaltaisesti, ottakaa yhteyttä.

Käsittelyvaiheet

1.3.2012: Kasvatus- ja sivistystoimen valmisteltavaksi
15.6.2012: Opetuspäällikkö Markus Torvinen vastannut sähköpostitse aloitteen tekijälle

Vastaus

Kiitokset kuntalaisaloitteestanne ja aktiivisesta asenteesta koulutilojen käytön kehittämiseen. Vakiovuoroja koulun tiloihin voi hakea joka kevät kunnasta. Aikataulusta saa tietoa kunnan nettisivuilta sekä paikallislehdestä. Koulutilojen tilapäisestä käytöstä päättää koulun rehtori lukuun ottamatta keittiötiloja, joista vastaa ruokahuolto. Mikäli teillä on halukkuutta järjestää toimintaa koululle, voitte olla yhteydessä koulun rehtoriin ja häneltä saatte tiedon maksuista, joita tiloista peritään. Maksut voi myös käydä katsomassa kunnan www-sivuilta Opetuksen ja koulutuksen alta. Teidän kannattaa mahdollisesti myös tiedustella ympäristökeskukselta onko heillä rajoitteita erityyppisille tapahtumille koulujen tiloissa. Varsinaisen jatkuvan yritystoiminnan (esim. erilaiset toistuvat kaupalliset tilaisuudet) järjestämisestä pitää neuvotella kunnan kanssa erikseen ja te voitte olla yhteydessä kuntakehityksen osastoomme ja tavoitella esimerkiksi Valtteri Hallaa.

Ystävällisin terveisin

Markus Torvinen, opetuspäällikkö

Päivitetty: 03.07.2012

« Takaisin