Jukolantien liikenneturvallisuuden parantaminen

Aloite tehty:
31.05.2012
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Jukolantie Tuusulantien ja Jukolansuoran välisellä osuudella on erittäin turvaton. Tieosuudella on Pyökkitien kohdalla kaarteessa suuri kuusipuuaita, joka muodostaa näköesteen molempiin suuntiin Jukolantietä, lisäksi tieosuus tuntuu toimivan enemmänkin ns. kiihdytyskaistana, varsinkin Tuusulantien suunnasta. Samoin Jukolantien alkupään suoralta tullaan kovalla vauhdilla Pyökkitien kohdalla olevaan kaarteeseen. Tieosuudella on 40 km nopeusrajoitus, mutta juuri kukaan ei näytä sitä noudattavan. Kaarteen ja näköesteen puoleisilta tonteilta Jukolantielle ajettaessa syntyy usein nopeita jarrutustilanteita.
Pyökkitien kohdalta puuttuu myös suojatie Jukolantien yli, joka tarvittaisiin mm. Mattilan päiväkotiin ja lähikauppaan kulkemista varten. Pyökkitien kohdalle Jukolantien poikki tarvittaisiin esim. korotettu suojatie, joka toimisi sekä hidasteena että suojatienä ja parantaisi samalla selkeästi tieosuuden liikenneturvallisuutta.

Käsittelyvaiheet

1.6.2012 Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
27.7.2012 liikenneinsinööri Jukka-Matti Laaksolle ja kunnossapitopäällikkö Jari Huttuselle valmisteltavaksi
27.3.2014 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tuusulassa tulee vuosittain kymmenittäin hidastealoitteita. Aloite kohteet pisteytetään kadun liikenneolosuhteiden mukaan. Käytännössä korotetun hidasteen toteutukseen vaikuttaa myös kohteen maaperä sekä katurakenteen kestävyys. Ongelmana on usein se, että raskas liikenne aiheuttaa tärinää asuinrakennuksiin hidasteen kohdalla.

Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmassa 2013 Jukolantielle on Pyökkitien ja Multatien liittymiin esitetty hidasteiden tai kavennusten rakentamista. Näiden liikennejärjestelyiden suunnittelun yhteydessä tutkitaan suojatien sijoittuminen Jukolantie-Pyökkitie liittymäalueelle.

Jukolantiellä on säännöllistä linja-autoliikennettä ja alueen maaperä on liikennetärinän kannalta ongelmallista savea. Tämän vuoksi korotetun hidasteen toteuttaminen Jukolantie on todennäköisesti mahdotonta niin, ettei siitä aiheutuisi lähikiinteistöille tärinähaittaa. On todennäköistä, että liikennejärjestelyjen suunnittelussa tarkastellaan ensisijaisesti ajoradan kavennusten toteuttamista.                                  

Tekninen toimi on yhteydessä tontinomistajiin kadun itäreunan kuusiaidan sekä muun mahdollisen tonteilta katualueelle ulottuvan kasvillisuuden karsimisesta.

 

Päivitetty: 27.03.2014

« Takaisin