Metsäpirtin luontokoulu

Aloite tehty:
11.06.2012
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan Ympäristöyhdistyksen v. 2006 tekemän aloitteen pohjalta on Tuusulan Metsäpirtille saatu alkuvuodesta 2011 upea luontokoulu kuntalaisten, koululaisten ja muiden ryhmien käyttöön.

Luontokouluun on hankittu hienoja laitteita ja puitteet ovat kaikin puolin ensiluokkaiset. Tuusulan ympäristöyhdistyksen väki on kuitenkin hieman pettynyt tapaan, jolla koulu nyt toimii. Jotta luontokoulu olisi
tarkoituksenmukainen, se tarvitsee asiantuntevan työntekijän, joka aktivoi ja kehittää luontokoulun toimintaa. Näin saadaan kalliit investoinnit hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla luontokoulun
toiminnalle luodaan jatkuvuutta. Luontokouluun tulee palkata ammattitaitoinen ja luonnosta sekä ympäristöstä innostunut kokoaikainen opettaja.

Tuusulassa 10.6.2012
Tuusulan Ympäristöyhdistys ry

Juha Helminen
puheenjohtaja

Hannu Kokki
Sihteeri

Käsittelyvaiheet

11.6.2012: Kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
12.6.2012: Sami Paanaselle ja Markus Torviselle valmisteltavaksi
8.1.2013 opetuspäällikkö Markus Torvisen vastaus aloitteen tekijälle sähköpostitse

Vastaus

Kunnanvaltuusto on päättänyt kokouksissaan 12.11. ja 10.12.2012 kunnan henkilöstömäärä- ja kulutavoitteista seuraavaa:

1. Kunnan henkilöstömäärä suhteessa asukasmäärään ei saa kasvaa, ja suhteen tulee lähivuosina laskea. Henkilöstömäärän suhteen väheneminen ei saa aiheuttaa lisäkustannuksia korvaavina ostopalveluina, vaan säästöjä tulee saada tehtäviä ja toimintoja uudelleen organisoimalla.

2. Henkilöstökuluja budjetoitiin 1,5 milj. euroa vähemmän (vastaten 30 HTV) kunnanjohtajan esitykseen nähden. Henkilöstökulujen pienentämiseksi kunnanviraston johto ja henkilöstö- ja tukipalvelut käynnistävät suunnitelman, jossa analysoidaan henkilöstön määrän nykytilanne, mittarointi, keinot sekä tehdään käytännön suunnitelma helmikuun 2013 puoleen väliin mennessä. Ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä arvioidaan toimenpiteiden vaikuttavuus, ja käynnistetään tarvittaessa asian vaatimat toimenpiteet, äärimmäisenä keinona lomautus.

Yllä mainittujen päätösten voimassa ollessa opetustoimella ei ole mahdollista palkata opettajaa kehittämään luontokoulua. Mahdollisuutena on selvittää onko joku kunnan kouluista halukas kehittämään luontokoulun toimintaa nykyisen henkilöstön voimin. Myös tämä vaihtoehto lisää kustannuksia, esimerkiksi kuljetusten, välinehankintojen sekä kehittämiseen varattavien resurssien kautta, mutta kustannukset jäävät selkeästi pienemmiksi kuin yhden ihmisen palkkauksen tuomat kustannukset.

Päivitetty: 08.01.2013

« Takaisin