Riihikallion kuntoradan käyttö

Aloite tehty:
26.07.2012
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuon esille monen lenkkeiliiän pvvnnön Riihikallion kuntoradan tiimoilta.
Kuntorata, joka tietääkseni pitäisi olla 'kuntorata ihmisille', on muuttunut koirien ulkoilutusalueeksi. Ei yhtään kertaa onnistu tekemään kuntolenkkiä, ettei olisi joko irrallaan juoksevia koiria, tai pitkissä hihnoissa koiriaan ulkoiluttavia, polun täyttäviä koiria.
Juokseminen on riski, koska irrallaan juoksevat koirat ovat kimpussa. Polun sivuun ei arvaa mennä, väistämään pitkissä hihnoissa talutettavia koiria, koska koirankakkoja ja kakkapusseja on polun vieruksilla. Jossain vaiheessa alueen polkujen päissä oli kieltomerkit koirille. Eikö niitä saa millään takaisin?
Turha itse huomauttaa koirista, koska kommentti on heti 'ei täällä ole mitään kieltomerkkejä'!
Riihikalliossa on jo iso alue vain koirille, koirapuisto.
Eikö tätä ainuttakaan kuntorataa voida rajata ihmiskuntoilijoille?
Ei ole turvallista eikä todellakaan mukavaa joutua juoksemaan pyöräteillä bensankatkussa.
'Lainaus Vartissa 20.6.2012 olleesta artikkelista koskien Järvenpään Terholan kuntoradan merkintöjä, liikuntapäällikkö Tony Konkola paikantaa lehdessä olleen kuva paikan heti todeten, että kyseessä on Terholan kuntorata. Ko. kieltomerkit eivät koske talviaikaa, vaan ovat voimassa myös kesällä. Koirat eivät liiku kuntoradoilla, eivätkä pyörätkään turvallisuuden vuoksi.'

Käsittelyvaiheet

28.6.2012: Kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
14.8.2012: Liikuntapäällikkö Risto Kanervalle valmisteltavaksi
5.12.2012: Liikuntapäällikön vastaus aloitteen tekijälle kirjeellä

Vastaus

Liikuntapäällikön vastaus:

Riihikallion kuntorata on pituudeltaan verrattain lyhyt ja sijaitsee usean eri asuinalueen keskellä. Radan vieressä sijaitseva päiväkoti ja koulu lisäävät radan monipuolista ja vilkastakin käyttöä. Järjestyslaki sallii koirien ulkoiluttamisen kuntoradoilla, kunhan ne ovat kytkettynä kaikkina aikoina. Taajamassa koira saa olla vapaana ainoastaan suljetuissa pihoissa ja koirapuistoissa, silloinkin omistajansa valvonnan alla.

Riihikallion kuntoradan ominaispiirre on ollut yhtäältä läpikulun mahdollistava yhteysreitti sekä toisaalta kuntorata talvisine hiihtolatuineen. Talvisin koirien ulkoiluttaminen rakennetuilla ja kapeilla hiihtoladuilla on kielletty, kesällä koirien ulkoiluttaminen kuntoradoilla on sallittu. Tuusulan kunta voi halutessaan, ilman lainvoimaa päättää erityiskielloista kuntoradoille. Tällaista linjausta ei ole kunnassa tehty. Jos tai kun sellainen tehdään, tulee kieltoa valvoa eikä kunnalla ole siihen edellytyksiä. Itse järjestyslain valvonta on poliisin tehtävä. Kokemukset erityiskielloista ilman lainvoimaa vaihtelevat, informatiivinen ohjaus voi olla tehotonta ja kielto tehokasta. Ja päinvastoin. Riihikallion radalle asennetut koirakieltomerkit ovat säännönmukaisesti poltettu ja revitty.

Riihikallion kuntoradan talvikunnossapitoa vähennetään tulevana talvena, eikä reitti kuulu vastaisuudessa säännöllisesti kunnossapidettävään latuverkkoon. Koulun ja päiväkodin lasten hiihto-olosuhteet toki turvataan koulun toiveita noudattaen.

Järjestyslain mukaisesti kuntorata kuuluu kaikille tietyin reunaehdoin. Kunta ei aio poiketa järjestyslaista yksittäisen radan osalta eikä kieltoa kesäkaudelle toistaiseksi aseteta.

Päivitetty: 17.12.2012

« Takaisin