Kunnallinen pysäköinninvalvonta

Aloite tehty:
15.08.2012
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulaan saatava toimiva pysäköinninvalvonta! Poliisi ei valvo, ei vaikka pyydetään. Ottakaa yritys/viranomainen, joka hoitaa pysäköinninvalvonnan.

Käsittelyvaiheet

16.8.2012: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
17.8.2012: Jukka-Matti Laaksolle valmisteltavaksi
27.11.2014 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tuusulan kunnan talousarviossa 2015, joka on käsitelty valtuuston kokouksessa 10.11.2014, todetaan, että uutena maksuna otetaan käyttöön pysäköinnin valvontamaksu (teknisen toimen palvelusuunnitelma 2015). Tällä tarkoitetaan sitä, että kunnallinen pysäköinninvalvonta käynnistetään.

Kunnallista pysäköinninvalvontaa koskeva laki pysäköinninvalvonnasta (727/2011), määrittelee seuraavat asiat:

  • pysäköintiin, pysäyttämiseen sekä joutokäyntiin liittyvät rajoitukset ja valvonta
  • valvonnan luvanvaraisuus: kunnan haettava Aluehallintovirastolta erillinen lupa kunnalliseen pysäköinninvalvontaan
  • pysäköintivirhemaksujen periminen ja suuruus. Virhemaksun suuruus pysäköintivirheen laadusta riippumatta 20 €, korottaminen vaatii hyväksynnän sisäministeriöltä.

Tekninen lautakunta tulee käsittelemään ja esittämään toimenpiteitä, joiden myötä kunnallinen pysäköinninvalvonta voitaisiin Tuusulassa ottaa käyttöön viimeistään vuoden 2016 aikana. Esitykset tuodaan kunnanhallituksen käsiteltäviksi vuonna 2015.

Mikäli kunnanhallitus on asialle myönteinen, niin asia etenee kunnanhallituksesta sisäministeriölle (pysäköintivirhemaksun korottaminen) sekä Aluehallintoviranomaiselle (lupa pysäköinninvalvontaan). Tämän lisäksi pysäköinninvalvontaan liittyvistä yksityiskohdista pyydetään lausunto paikalliselta poliisilaitokselta.

Päivitetty: 27.11.2014

« Takaisin