Vesiliikuntaryhmän "vesijumpan" kevät- ja syyskaude pidentäminen Tuusulan uimahallissa

Aloite tehty:
03.09.2012
Aloitteen tekijä:
Keski-Uudenmaan Hengitysyhdistys ry / Lindberg Arto
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Keski-Uudenmaan Hengitysyhdistyksen tarkoituksena on edistää hengityssairaiden ja heidän läheistensä elämänlaatua ja yhdenvertaisuutta kuntalaisina sekä toimia terveellisen elinympäristön puolesta ja järjestää mm. vesiliikuntaa jäsenilleen ja heidän läheisilleen. Yhdistyksessä on jäseniä noin 500 ja se toimii Keski-Uudellamaalla, pääosin Tuusulassa. Tuusulan kunnan alueella on monia vesiliikunnan harrastajia, joita asia koskee.

Hengityssairaiden sekä muiden sairauksien ennaltaehkäiseminen ja hoito on tärkeää ympäri vuoden. Menestyksellisellä terveyden edistämisellä ja ehkäisyllä voidaan saada suoria säästöjä ja hillitä terveydenhuoltomenojen kasvua. Merkittävimmät taloudelliset vaikutukset saadaan kuitenkin kun väestön kohentuneen terveyden myötä suorituskyky paranee.

Yhdistysten vesiliikuntaryhmät toimivat Tuusulan kunnan uimahallilla terapia-altaassa syyskaudella syys-joulukuussa sekä kevätkaudella tammi-huhtikuussa. Haluamme vesiliikuntaryhmien kausien pidennystä toukokuulle ja elokuulle. Hallin käyttäjämäärät vähenevät keväällä merkittävästi, joten terapia-altaan varaukset eivät häiritse hallin muita käyttäjiä.

Kesä-heinäkuussa käyttö on vähäistä ja keskikesällä halli on yleensä suljettuna.

Tuusulassa toimivilla muillakin yhdistyksillä on kiinnostusta pidentää kautta vesiliikuntaryhmissään.

Käsittelyvaiheet

Valt 3.9.2012 § 91: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Liikuntalautakunta 25.09.2012 § 26:
Kunnanhallitus 29.10.2012 § 422: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 12.11.2012 § 124: Aloite käsitelty

Vastaus

Liikuntapalvelujen näkökulmasta vesiliikuntaryhmän ”vesijumpan” kevät- ja syyskauden pidentäminen Tuusulan uimahallissa voidaan ottaa ohjelmaan alkaen toukokuusta 2013. Yksityiskohdista voi sopia suoraan yhdistyksen ja uimahallin esimiehen välillä. Liikuntapalvelut ei näe asiassa esteitä, mainitut kuukaudet (touko ja elo) ovat käytön osalta hiljaisia.

Päätös

Päivitetty: 20.11.2012

« Takaisin