Tuomalan kylän kortteli 36020 Toivolankujan kaavatie

Aloite tehty:
11.06.2012
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Pyydämme, että Toivolankuja rakennetaan kaavan mukaiseksi. Nykyinen katu on jäänyt keskeneräiseksi (osittain kapeaksi) ja ei ole kaavan mukainen.
Liikenne tuottaa vaaratilanteita erityisesti kadun loppupäässä ja kääntöpaikalla. Jätekuljetusautot, öljyautot ja palo- ja pelastustoimi eivät voi tomia kääntöpaikalla tarkoitetulla tavalla varsinkin talvisaikaan.
Lumenauraus kaventaa kadun yksikaistaiseksi kaduiksi. Auraustraktori käyttää kääntöpaikkaa lumivarastona, josta lumet erikseen kuljetetaan pois aiheuttaen lisäkustannuksia kunnalle.
Kadun loppupäässä Toivolankuja 1 kohdalta puuttuu 1.75 metrin piennarosuus, jolloin lumivallit aurataan tontille istutusten päälle. As. Oy Tuusulan Ribacka pyytää ystävällisesti kirjallista vastausta toimenpiteistä ja aikataulusta.

Käsittelyvaiheet

20.9.2012 suunnittelupäällikkö Petri Juhola vastannut kirjeellä

Vastaus

Toivolankujan katusuunnitelma on hyväksytty teknisessä lautakunnassa 1.9.1998, katualueiden haltuunottosopimukset tehty heinä-joulukuussa 1998 ja rakennettu vuoden 1999 aikana. Toivolankujan loppupään (plv 100-162) toteutus ei vastaa hyväksyttyä katusuunnitelmaa, vaan katu on osittain kiinteistön Toivolankuja 1 puolella.

Toivolankujan loppupään muutostyöt otetaan vuoden 2013 rakentamisohjelmaan. Nykytilanne kartoitetaan ja suunnitelmaa päivitetään tarpeellisilta osin. Esim. tonttiliittymien vaikutus huomioidaan. Katualueelle sijoitetut yksityiset rakenteet tulee poistaa ennen kadun saneerausta. Rakentamisen aloituksesta ilmoitetaan kadun varren asukkaille ennen rakentamityöhön ryhtymistä.

 

 

Päivitetty: 08.10.2012

« Takaisin