Pertun päiväkodin parkkialueen laajentaminen ja valaistuksen lisääminen

Aloite tehty:
12.11.2012
Aloitteen tekijä:
Fagerström Mats / Heiskanen Sari, Tuusulan puolesta valtuustoryhmä
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Olen muiden vanhempien kanssa seurannut Pertun päiväkodin parkkialuetta sekä sisäänajoliittymässä olevaa ruuhkaa aamuisin lapsia tuotaessa sekä iltapäivällä lapsia haettaessa. Olemme huolissamme ko. alueen turvallisuudesta. Parkkipaikka on ahdas ja liittymä liian kapea, lisäksi parkkipaikan valaistus on heikohko.

Esitän, että parkkipaikkaa laajennettaisiin jolloin sinne voisi laittaa myös toisen sisäänkäynnin. Tällöin parkkipaikalle voisi ajaa sisään eri liittymästä ja ulos toisesta. Laajennusosaan voisi laittaa lisää parkkiruutuja joita esim. käytettäisiin henkilökunnan parkkipaikkoina. Valaistuksen lisääminen toisi turvallisuutta ja sillä voitaisiin ennaltaehkäistä myös mahdollista ilkivaltaa, joka saattaisi kohdentua päiväkodin rakennuksiin tai leikkilaitteisiin.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 12.11.2012 § 128: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 13.11.2012: Teknisen toimen valmisteltavaksi
Tekninen lautakunta 27.2.2013 § 27: Ehdotus hallitukselle
Kunnanhallitus 11.3.2013 § 125: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 13.5.2013 § 77: Aloite käsitelty

Vastaus

Pertun päiväkodin pysäköintialueen täyttöastetta ja yleistä toimivuutta on tutkittu aloitteen johdosta kolme kertaa. Tutkimusajankohdat olivat:
- keskiviikko 21.11.2012 klo 7.30-9.00
- torstai 29.11.2012 klo 16.15-17.30
- maanantai 28.1.2013 klo 7.30-9.15

Ajankohdat valittiin kysymällä päiväkodin johtajalta ruuhkaisimmat kel-lonajat päiväkodin saatto-/noutoliikenteessä.

Päiväkodin pysäköintialueella on 21 pysäköintipaikkaa. Tehdyissä tutkimuk-sissa havaittiin, että maksimissaan pysäköintialueen täyttöaste oli 71 %, jolloin pysäköintialueella oli 15 autoa ja 6 tyhjää pysäköintipaikkaa (keskiviikko 21.11.2012 klo 8.00). Aamuisin ruuhkaisimpana aikana (klo 7.50-9.00) pysäköintialueen täyttöaste vaihteli yleisesti välillä 43-62 %. Iltapäivisin py-säköintialue on vähemmän kuormitettu kuin aamuisin, koska lapsien noutaminen tapahtuu pidemmän ajan kuluessa kuin lapsien tuominen aamuisin.

Tutkimusten aikana ei havaittu ruuhkautumista päiväkodin pysäköintialueen liittymässä. Muutaman kerran auto joutui odottamaan noin puoli minuuttia liittymässä, mutta liittymän tilanne ei havaintojen mukaan poikennut millään lailla normaalista.

Päiväkodin pysäköintialueen itäreunassa on kaksi valaisinta. Lisäksi itäreunan puolella on kolmas valaisin kevyen liikenteen väylän Pertuntien puoleisessa päässä. Myös Pertuntien pohjoisreunassa on katuvalo päiväkodin liittymän kohdalla.

Koska pysäköintialueen toimivuus on tutkimuksilla havaittu vähintäänkin tyydyttäväksi (maksimikäyttöaste vain 71 %), ei tosiasiallista tarvetta laajen-taa päiväkodin pysäköintialuetta ole olemassa. Jos kasvatus- ja sivistystoimi haluaa, että tästä huolimatta pysäköintipaikkoja päiväkodille rakennetaan lisää, niin nykyistä pysäköintialuetta on mahdollista laajentaa päiväkodin Pertuntien puoleiselle sivulle. Se edellyttää ajokäytävän rakentamista päiväkodin sisäänkäynnin vierestä. Nykyisen pysäköintialueen laajentamisen itään estää päiväkotikiinteistön raja ja asemakaava. Nykyinen pysäköintialue on rakennettu kiinteistön rajaan kiinni ja kiinteistö rajautuu asemakaavan mukaiseen poistoalueeseen. Asvaltoidun pysäköintipaikan rakentamiskustannus on noin 5 000 €/pysäköintipaikka.

Tarvittaessa päiväkodin kiinteistöyhtiö voi parantaa pysäköintialueen valaistusta lisäämällä valaisimia päiväkotirakennukseen siten, että ne valaisevat pysäköintialueen suuntaan.

Päätös

Päivitetty: 17.05.2013

« Takaisin