Iloniemen tilan hankkiminen kunnalle

Aloite tehty:
20.11.2012
Aloitteen tekijä:
Reinikainen Tuija
Tyyppi:
Luottamushenkilöaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Esitän, että kunta käynnistää neuvottelut Tuusulan kirkon läheisyydessä, osoitteessa Kirkkotie 30, sijaitsevan Iloniemen tilan hankkimisesta kunnalle. Kiinteistö on arvokas kulttuurikohde ja sijaitsee Tuusulanjärven rannassa vain lyhyen kävelymatkan päässä Tuusulan keskuksesta Hyrylästä. Se kuuluu Tuusulanjärven varhaisiin suurhuviloihin. Rantaan saisi venepaikkoja/uimarannan ja tontti tarjoaisi hienon virkistysalueen ja puiston asukkaiden käyttöön. Rakennus ja sen pihapiiri voisi toimia monenlaisten teatteriesitysten, konserttien ja näyttelyjen tilana. Iloniemen naapurissa on Tuusulan kirkko, Kirkkotien koulu ja Työläiskotimuseo. Yhdessä ne muodostavat arvokkaan ja mielenkiintoisen kulttuurikokonaisuuden. Tuusulan kunnalla on hallussaan arvokkaita taiteilija-kiinteistöjä ennestään ja Iloniemi taydentäisi sitä hienosti. Iloniemen tila voisi toimia myös kunnan kokous- ja edustustilana.

Käsittelyvaiheet

Johtoryhmä 20.11.2012: Kuntakehityksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 25.6.2013 § 148: Aloite käsitelty

Vastaus

Kuntakehityksessä tehty asian tiimoilta tarvittavia taustaselvityksiä muun muassa tilan ominaisuuksista, nykyisestä käytöstä sekä
hankkimiskustannuksista. Taustaselvitysten ja asian valmistelun jälkeen on kunnan johtoryhma kokouksessaan 22.1.2013 käsitellyt asiaa ja tullut siihen johtopäätökseen, ettei tällä hetkellä kunnalla ole tarvetta eikä mahdollisuuksia tilan ostamiselle.

Päivitetty: 26.03.2013

« Takaisin