Tulevaisuusvaliokunnan perustaminen

Aloite tehty:
10.12.2012
Aloitteen tekijä:
Åberg Anu / Valtuuston Keskiryhmä
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan valtuuston keskiryhmä on huolissaan päätösten ja budjetoinnin pitkäjänteisyydestä. Jotta lähiajan päätöksiä voidaan peilata pidemmällä jänteellä ehdotamme, että Tuusulaan perustetaan valtuuston alaisuuteen tulevai-suusvaliokunta (-ryhmä/-lautakunta).

Muista luottamuselimistä poiketen tulevaisuusvaliokunta ei osallistuisi päivittäiseen päätäntätyöhön. Sen sijaan tulevaisuusvaliokunta tarkastelisi pitkän aikavälin kysymyksiä tulevaisuusnäkökulmasta. Valiokunta käsittelisi asioita, jotka liittyvät tulevaisuuden kehitystekijöihin ja kehitysmalleihin.

Lisäksi tulevaisuusvaliokunta voi käsitellä itse valitsemiaan aiheita pitkän ja keskipitkän tähtäimen näkökulmasta ja tuoda keskustelun valtuuston keskus-telutunnille. Tulevaisuusvaliokunta voisi myös suorittaa teknologiakehityksen ja teknologian arviointia yhteiskunnallisen vaikutusten näkökulmasta.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 10.12.2012 § 144: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 4.2.2013 § 55: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 4.3.2013 § 47: Aloite käsitelty

Vastaus

Kunnassa on jo toimielimiä (valtuusto, kunnanhallitus, lautakunnat, toimikunnat) jotka laaja- ja monialaisesti käsittelevät myös pitkän aikavälin kysymyksiä. Esim. kuntakehityslautakunnan tehtävänä on mm. edistää kunnan kilpailukykyä ja seurata ja tehdä esityksiä kunnan kehittämisen kannalta tärkeimmistä elinkeinopoliittisista ratkaisuista ja periaatteista.

Koska em. toimielimet voivat toimivaltansa puitteissa käsitellä aloitteessa mainittuja kysymyksiä, uuden toimielimen perustaminen ei ole tarkoituksenmukaista.

Päätös

Päivitetty: 11.03.2013

« Takaisin