Koirapuisto (pienille koirille)

Aloite tehty:
01.01.2013
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Alikyläntien ympäristössä kaivataan koirapuistoa. Minulla on maata n. 600 m², jolla en tee mitään. Siihen mahtuisi pienille koirille oma puistoalue. Alue kaipaa hieman raivausta, aidan sekä soraa.

Käsittelyvaiheet

2.1.2013: Teknisen toimen valmisteltavaksi
4.9.2013 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tuusulassa on nykyisin, syksyllä 2013, kaksi koirapuistoa, jotka molemmat sijaitsevat Hyrylässä (Klaavonkallio ja Riihikallio). Koirapuistoista on tehty jo suunnitelmia myös Kellokosken ja Jokelan alueelle.

Kellokosken Roinilan kaava-alueelle on tehty suunnitelma koirapuistosta, joka on tarkoitus rakentaa kesän 2014 aikana myönnettävien määrärahojen puitteissa.

Jokelassa Peltokaaren kaava-alueelle on tehty kaavavaraus koirapuistolle, joka on tarkoitus rakentaa alueen kunnallistekniikan valmistuttua - toisin sanoen aikaisintaan vuonna 2015.

Aloitteita uusien koirapuistojen sijoittamisesta saadaan runsaasti vuosittain. Erityisen paljon aloitteita tuli keväällä 2011 järjestetyssä viheraluekyselyssä. Koirapuistoille on yritetty löytää tarkoitukseen soveltuvia paikkoja Tuusulassa, mutta rakennettujen alueiden ympäristössä tällaisen alueen löytäminen on usein vaikeaa. Mm. Lahelan Tuhkalanpuistoon on aikoinaan yritetty sijoittaa koirapuistoa, mutta hanke kaatui asukkaiden vastustuksen vuoksi vuonna 2008.

Kunnassa on valmisteilla parhaillaan viheraluestrategia, jossa määritellään viher- ja virkistysalueiden tavoitteellinen palvelutaso. Tähän suunnitteluun sisältyvät myös koirapuistot tavoitteellisine saavutettavuusalueineen.

Viheraluestrategiassa tullaan linjaamaan koirapuistojen palvelutaso, eli kuinka tiheässä koirapuistoja tulisi sijaita. Lähtökohtana voitaneen pitää vähintään yhtä koirapuistoa kussakin taajamassa sekä Etelä-Tuusulan osalta tiheämpää verkostoa. Tavoitteena on, että koirapuistot tullaan jatkossa suunnittelemaan jo kaavoitusvaiheessa. Tällöin koirapuistojen sijainti on tiedossa kaikilla kaava-alueelle muuttavilla etukäteen.

Ehdotus koirapuiston sijoittamisesta Alikyläntielle otetaan huomioon viheraluestrategian laadinnassa.

Viheraluestrategiatyötä voi seurata ja siihen vaikuttaa osoitteessa

http://www.tuusula.fi/viheraluestrategia

Päivitetty: 04.09.2013

« Takaisin