Tuusulaan toimiva lasten toimintaterapia

Aloite tehty:
24.01.2013
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Sosiaali ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Lauri Untamo toteaa esittelysivuillaan: "Meidän tulee huolehtia kunnan palveluista - erityisesti ennaltaehkäisevistä palveluista." Toivon monen muun lastensa kanssa toimintaterapiaan odottavan perheen tavoin, että tämä todella pitää paikkansa.
Tällä hetkellä lasten toimintaterapia-arviointiin on monen lapsen ja perheen jono, eikä siihen enää kyetä edes ottamaan apua tarvitsevia lapsia. Arviointeja suorittaa yksi ihminen koko kunnassa.
On todella lyhytnäköistä säästää juuri näissä palveluissa, joiden ennaltaehkäisevä merkitys on suurin.
Toimintaterapian tavoitteena on tukea ja edistää lapsen kasvua ja kehitystä siten, että lapsi voisi käyttää taitojaan mahdollisimman monipuolisesti arkipäivän eri tilanteissa. Kuntoutuksen avulla tuetaan lapsen kykyä leikkiä, toimia ja oppia, jotta lapsi selviytyisi mahdollisimman omatoimisesti ympäristössään. Se on tarkoitettu lapsille, joilla on vaikeuksia suoriutua arkipäivän tilanteista iänmukaisella tavalla. > Näin luvataan Tuusulan kunnan terveyskeskuksen Fysio-ja toimintaterapia-esitteessä, joita jaetaan lasten vanhemmille.
Esimerkiksi pojallamme (5v) on suositus/lausunto neuvolaterveydenhoitajalta ja päiväkodilta toimintaterapia-arvioon, jota ei ilmeisesti pystytä järjestämään ennen pojan koulun aloitusta.
Kunnan psykologeilta ja puheterapeuteilta on myös mennyt huolen ilmaisu heidän esimiehelleen. Tähän vajeeseen ei vaan suhtauduta vakavasti. Säästöjen nimissä sijaista ei palkata. Ja samanlainen tilanne on ollut jo pitkään! Meitä turhautuneita vanhempia on jo iso joukko.
Kunnan tulisi pystyä tarjoamaan lupaamaansa palvelua.

Käsittelyvaiheet

25.1.2013: Sosiaali- ja terveystoimialan valmisteltavaksi
2.4.2013: Johtajaylilääkäri Tuula Kock vastannut aloitteeseen sähköpostitse aloitteen tekijälle

Päivitetty: 02.04.2013

« Takaisin