Motocross rata Tuusulaan!!!

Aloite tehty:
09.03.2013
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Motocross rata Tuusulaan. Alueella on paljon nuoria, jotka harrastavat moottoriurheilua tumk:n väreissä eli (Tuusulan Moottorikerhon), mutta missä on kerhon oma rata??? Mäntsälässä ja miksi????
Aikaisemmin myös Päijänteen ympäriajo kuului Tuusulaan, mutta miksi nyt ei??? Kaksi maailmanmestaria on edustanut tumk:ta. He olivat Samuli Aro ja Eero Remes... Ehdotan siiis, että Tuusulaan perustettaisiin motocross rata, joka pystyisi isännöimään sm-sarjan kilpailuja ja tarjoamaan nuorille tumk:n ajajille loistavat edelletykset kehittyä. Tiedän, että keski-uusimaalla on suuri tarve kyseiselle radalle. Sopiva paikka mielestäni löytyisi Hyrylän urheilukeskuksesta tai entisen varuskunnan ampuma-alueelta, joissa on hiekkaa ja ainakin valmiudet rakentaa ääntä eristävät vallit, jos ei valmiiksi ole riittävät. Ihmettelen myös miksi mm. jalkapalloon, jääkiekkoon ja ampumahiihtoon on panostettu enemmän kuin moottoriurheiluun, vaikka moottoriurheilu on myös iso ja tulevaisuudessa kasvava urheilulaji. Myös ulkopaikkakuntalaiset kiinnostuisivat radasta ja sopivalla ratamaksulla radan saisi kannattavaksi. myös paikallisten yritysten avulla radalla olisi tulevaisuutta. Talvella voisi myös pitää rataa auki mottorikelkkailijoille, josta saisi mukavan lisän kävijämääriin ja sitä kautta tuloihin... Mikroautorata olisi myös oiva lisä saattaa keski-uudeltamaalta maailmalle uusia Kimi Räikkösiä ja Kari Tiaisia. Alueella on potenttialia tulla jopa Suomen moottoriurheilu mekaksi..

Käsittelyvaiheet

11.3.2013: Kasvatus- ja sivistystoimeen valmisteltavaksi
11.3.2013: liikuntapäällikkö Risto Kanervalle valmisteltavaksi
10.4.2013 Liikuntapäällikön vastaus lähetetty sähköpostilla aloitteen tekijälle

Vastaus

Liikuntapäällikön vastaus:

Tuusula sijaitsee maantieteellisesti alueella, jossa motocrossin harrastamiseen on verrattain hyvät edellytykset ja suorituspaikkoihin lyhyet etäisyydet. Vaikka rataa ei Tuusulassa olekaan, sellaiset löytyvät läheltä (esim. Mäntsälä, Hyvinkää, Vantaa, Espoo), kuten aloitteen tekijäkin toteaa Mäntsälän osalta.

Aloitteessa ehdotetut sijoituspaikat eivät sovellu sijaintipaikoiksi motocross-radalle. Häiriötä (esim. melu, ympäristökysymykset) aiheuttavaa toimintaa ei tule sijoittaa lähelle olevaa tai tulevaa asutusta, josta johtuen tällaista toimintaa varten tulee etsiä alueita, joissa toiminta ei aiheuta merkittävää häiriötä. Pohjavesialueelle tällaista toimintaa ei myöskään tule suunnitella.

Päivitetty: 09.04.2013

« Takaisin