Vierasparkki Nummenharjun alueelle

Aloite tehty:
11.03.2013
Aloitteen tekijä:
Stenvall Raimo
Tyyppi:
Luottamushenkilöaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Aloite Nummenväylän oikealle puolelle, entisen koiraparkin, nykyisen Fortumin kaukolämmön maavaraston kohdalle vie-rasparkki, joka palvelisi molempia asuntoalueita.

Käsittelyvaiheet

Kunnanhallitus 11.3.2013: Keskusteluasiat
Johtoryhmä 12.3.2013: Teknisen toimen valmisteltavaksi
29.8.2013 Suvi Niemi vastannut kirjeellä
Kunnanhallitus 30.9.2013 § 376: Aloite käsitelty

Vastaus

Nummenväylän itäpuolella sijaitseva Harjupuisto on merkitty asemakaavaan puistoalueena (VP). Puistoalueelle on kaavan puitteissa mahdollista rakentaa vain pieniä muutaman auton pysäköintialueita. Suuremman pysäköintialueen rakentaminen vaatisi kaavamuutosta.

Pysäköintialueen rakentaminen kyseiseen kohtaan on myös kunnallisteknisesti hankalaa ja kallista. Harjupuisto sijaitsee pohjavesialueella - toisin sanoen alueen vedet tulisi johtaa sadevesiviemäriin tai puhdistaa paikan päällä ja johtaa maastoon.

Pysäköintialueen sadevesiviemäriä ei saa liitettyä nykyiseen hulevesiviemäriin liian suurien korkeuserojen vuoksi. Hulevesien imeyttämisessä paikan päällä on taas liian riskialtista mm. ajoneuvoista tulevien öljyvuotojen vuoksi.

Sen sijaan suosittelisin vierasparkkia tarvitsevia käyttämään Halkivahantaipaleen varrelle pian valmistuvaa liityntäpysäköintialuetta päiväkoti Kanin Loikan vieressä. Alueella on yhteensä 26 henkilöauton pysäköintipaikkaa. Kyseinen pysäköintialue sijaitsee vain 200 metrin kävelymatkan päässä Harjupuistosta, Nummenväylän pohjoispuolella.

Päätös

Päivitetty: 08.10.2013

« Takaisin