Lasten leikkipuisto Rantatien pohjoispäähän

Aloite tehty:
27.03.2013
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Alueella asuvilta lapsiperheiltä puuttuu kokonaan yleinen varusteltu leikkipuisto jos toinenkin, jossa lapset sekä heidän vanhempansa voisivat tavata leikin merkeissä. Alueella on paljon leikki- ikäisiä lapsia, sekä päivät kotona pienten lasten kanssa olevia vanhempia, joille puiston merkitys olisi suuri. Leikkipuisto on oiva paikka lapsille oppia temppuja, leikkejä, ketteryyttä, saada liikuntaa sekä solmia kaverisuhteita. Tällä hetkellä lähimpänä olevat kaksi leikkipaikkaa sijaitsevat 2-3 km päässä ja voivat olla monen kotiäidin- tai isän tavoittamattomissa.

Käsittelyvaiheet

27.3.2013: Teknisen toimen valmisteltavaksi
27.9.2013 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Rantatien pohjoispäässä on kaavassa kaksi puistoaluetta, joista toiseen on tehty varaus ohjeelliselle pallokentälle. Kyseistä pallokenttää ei ole kuitenkaan koskaan rakennettu, niin periaatteessa leikkipuiston rakentamiselle ei olisi kaavallista estettä. Valitettavasti nykyinen taloustilanne on johtanut siihen, etteivät määrärahat riitä edes kaikkien kaavoitettujen leikkipuistojen rakentamiseen. Tämän vuoksi tekninen lautakunta on tehnyt määrärahojen suhteen linjauksen, jonka mukaan nykyiset määrärahat käytetään eniten käytettyihin puistoihin.

Rantatien pohjoispään tapauksessa leikkipuiston käyttäjien määrä olisi suhteellisen pieni. Sen sijaan suosittelisin alueen asukkaita hyödyntämään iltaisin ja viikonloppuisin Tuomalan koulun leikkivälineitä. Tuomalan koululle on Rantatien päästä noin 600 metrin kävelymatka.

Päivitetty: 27.09.2013

« Takaisin