Paijalan koulun laajennuksen toteutus omana työnä

Aloite tehty:
08.04.2013
Aloitteen tekijä:
Stenvall Raimo
Tyyppi:
Luottamushenkilöaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Paijalan koulun laajennus pitäisi toteuttaa omana työnä. Meillä on tilakeskuksessa osaava porukka piirtämisestä asti ja edelleen jatkotyönä toteuttaa nopeasti koulun laajennus kuntoon. Ei ne parakitkaan ole ilmaisia pitää vuosikausia siinä koulun pihalla. Nyt toimeen omatoimisesti.

Käsittelyvaiheet

Kunnanhallitus 8.4.2013 keskusteluasiat
Johtoryhmä 9.4.2013 kasvatus- ja sivistystoimeen
Tekninen toimi 30.5.2013: tilakeskuksen päällikkö Jussi Niemi vastannut kirjeellä
Kunnanhallitus 30.9.2013 § 376: Aloite käsitelty

Vastaus

Paijalan koulun laajennushanke käsittää vuonna 1975 toteutetun ja sisäilmaongelmista johtuen käytöstä poistetun ns. Peippolan korvaavien tilojen toteuttamisen Paijalan vuosina 2005 ja 2008 rakennetun koulun välittömään yhteyteen. Rakennushankkeen suunnitteluun on Tuusulan kunnan talousarviossa varattu vuodelle 2013 suuruudeltaan 30 000 euron määräraha. Määrärahavaraus mahdollistaa hankesuunnitelman laatimisen. Hankesuunnitelmaa on valmisteltu kiireellisenä ja se valmistuu toukokuun loppuun mennessä. Hankesuunnitelma kiertää kunnan normaalin hallintokäytännön mukaiset hyväksymis- ja päätöskäsittelyt lautakunnissa, kunnanhallituksessa sekä kunnanvaltuustossa. Hankesuunnitelmassa määriteltyjen kustannustavoitteiden pohjalta esitetään vuosille 2014 ja 2015 hankkeen toteutuksen edellyttämät määrärahavaraukset.

Paijalan koulun laajennushanke on Teknisen toimen ja Kasvatus- ja sivistystoimen taholta priorisoitu merkittäväksi ja kiireelliseksi hankkeeksi ja hanketta on valmisteltu viivyttelemättä. Hankkeen läpivientiaika pyritään pitämään käytettävissä olevin keinoin mahdollisimman lyhyenä.

Tilakeskuksella ei ole käytössään sellaisia taloudellisia tai henkilöstöresursseja, jotka mahdollistaisivat Paijalan koulun laajennuksen rakennushankkeen toteuttamisen Raimo Stenvallin 8.4.2013 toimittaman aloitteen mukaisesti omana työnä (kunnan oma henkilöstö laatisi toteutuksen edellyttämät suunnitelmat ja toteutus tapahtuisi kunnan omien rakennustyön ammattilaisten toimesta).

Urakkamuodoksi on alustavasti kaavailtu pääurakkamuotoa. Suunnittelua sisältävät urakointimuodot eivät tämän hankkeen osalta muodosta lisäarvoa. Projektinjohtorakentaminen rajautuisi vain projektinjohtourakointi-malliin. Hankkeen pieni laajuus ei kuitenkaan tue projektinjohtourakkamuodon valintaa.

Soveltuvin, nopein ja riskittömin toteutuksen muoto on tässä tapauksessa perinteinen tilaajan suunnitelmiin perustuva pääurakka. Hankkeen toteuttaminen muulla urakointimuodolla lisäsi merkittävällä tavalla hankkeen riskitaakkaa.

 

Päätös

Päivitetty: 08.10.2013

« Takaisin