Nuorisotalo Mestan aukiolo

Aloite tehty:
08.04.2013
Aloitteen tekijä:
Stenvall Raimo
Tyyppi:
Luottamushenkilöaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

On ihmeellistä, että Nuoriso Mesta on, mutta sitä pidetään auki liian vähän. Kysynkin olisiko nuoriso-osastolta mahdollista siirtää henkilö toimimaan Mestassa. Silloin olisi ovet auki kaikkina arkipäivinä, ettei nuorison tarvitse notkua kauppojen ja kirjaston tiloissa.

Käsittelyvaiheet

Kunnanhallitus 8.4.2013 keskusteluasiat
Johtoryhmä 9.4.2013 kasvatus- ja sivistystoimeen
Nuorisotyön päällikkön vastaus aloitteen tekijälle kirjeellä 16.4.2013
Kunnanhallitus 30.9.2013 § 376: Aloite käsitelty

Vastaus

Nuorisotalo Mesta oli alkuvuonna poikkeuksellisesti auki vain kolmena iltana viikossa. Nyt kun saimme täyttöluvan yhden kerho-ohjaajan palkkaamiseen, Mestaa pystytään pitämään auki neljänä iltana viikossa. Mestan työntekijät pitävät auki myös Mattilan nuorisotilaa yhtenä iltana viikossa. Näin heidän resurssinsa on käytössä viitenä iltana viikossa.

Nuorisotaloja ei ole tarkoituksenmukaista pitää avoinna jokaisena arki-iltana. Nuorisotyö ei tukisi mielestäni oikealla tavalla vanhempien kasvatustyötä pitämällä nuorisotiloja auki joka ilta. Tällä tavoitellaan sitä, että nuoret olisivat välillä myös kotonaan. Olemme yrittäneet myös porrastaa näitä etelä-Tuusulan nuorisotilojen aukioloaikoja siten, että joka ilta olisi joku tila auki (Mesta, Lahela tai Riihikallio). Tällä tavoin tarjoamme myös eri vaihtoehtoja. Mesta on tällä hetkellä auki tiistaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin, sekä vuoroviikkoina joko lauantaisin tai sunnuntaisin.

Tällä hetkellä työvoimaa ei tarvitse siirtää Mestalle muualta, sillä he pystyvät toimimaan nykyisellä resurssilla loppukevään ajan. Ja ylimääräistä resurssia ei käytännössä tällä hetkellä ole  millään muullakaan talolla. Jos työntekijöitä ryhdytään siirtelemään yhdelle nuorisotalolle, siitä kärsivät muiden alueiden nuoret, sillä muiden nuorisotilojen aukioloaikoja jouduttaisiin vähentämään.

Mitä tulee kirjaston ja kauppojen edessä notkuviin nuoriin, niin kaikkia nuoria eivät nuorisotalot kiinnosta. Tästä on olemassa tutkimustietoa. Olemme jo aloittaneet kirjaston kanssa yhteistyön pitämällä siellä auki ns. ”kirjaston nuorisotilaa” keskiviikko iltapäivisin. Tästä on hyviä kokemuksia ja työtä on tarkoitus jatkaa myös syksyllä.

Sami Paananen

Nuorisotyön päällikkö

Tuusulan kunta

Päätös

Päivitetty: 08.10.2013

« Takaisin