Koripallokorit Jokelan Viertolanpuistoon

Aloite tehty:
16.04.2013
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Ehdotan Jokelan Pertun Viertolanpuistossa sijaitsevan parkkialueen tai muun vapaan alueen muuttamista koripalloiluun sopivaksi alueeksi. Parkkialue on yhtä kuorma-autoa lukuunottamatta ollut tyhjillään alueen valmistumista lähtien. Alueella asuu lukuisia innokkaita nuoria ja vähän vanhempiakin koripallon harrastajia.
Tällä toimella alueen käyttöastetta saisi nostettua nykyisestään.

Käsittelyvaiheet

23.4.2013: Teknisen sekä kasvatus- ja sivistystoimen toimen valmisteltavaksi
23.4.2013 liikuntapäällikkö Risto Kanervalle valmisteltavaksi
3.12.2013: Liikuntapäällikön vastaus Markku Koivulahdelle sähköpostitse

Vastaus

Aloitteessa mainittu alue on kaavassa LP, eli paikoitusalue. Alueen käyttötarkoituksen muutos edellyttää kaavamuutosta. Kunta ei pysty osoittamaan paikoitusaluetta/antamaan lupaa koripallon harrastamiseen paikoitusalueella, vaikka pelaaminen siihen soveltuisikin.

Viertolanpuistossa ei ole tällä hetkellä sellaista paikkaa, mihin katukoriskenttä voitaisiin perustaa pienin kustannuksin (esim.katukoristelineen hankinta). Tällöin vaihtoehtona on tarkistaa puiston nykyiset toiminnot ja korvata jokin olemassa oleva uudella toiminnolla. Tämä edellyttää määrärahan varaamista investointibudjettiin.

Jokelassa lähimpänä puistoa oleva katukoriskenttä sijaitsee Pertun koululla (400m). Jokelan Notkopuistossa sijaitsee katukorisalue, jossa on useampi katukoriskenttä.

Päivitetty: 03.12.2013

« Takaisin