Tuusulan seurakunnan leirikodin liikennöinti turvallisemmaksi

Aloite tehty:
10.06.2013
Aloitteen tekijä:
Rosenqvist Ulla
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan seurakunnan leirikoti sijaitsee osoitteessa Hämeentie 44. Leirikodille kääntyminen Hyrylästä päin autolla tultaessa on vaarallinen. Nopeusrajoitus sillä kohdin on 80 km. Leirikodille kääntyessä autoilija joutuu pysähtymään ajokaistalle ja luottamaan siihen, että takana tuleva huomaa/näkee kääntyvän autoilijan pimeälläkin. Kyseisellä kohdalla ei ole myöskään levennystä, joka tekisi paikan jo turvallisemmaksi.

Esitän, että kyseiseen paikkaan tehdään tarvittavat muutokset ajoturvallisuuden takaamiseksi.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 10.6.2013 § 96: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 11.6.2013: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
Tekninen lautakunta 2.10.2013 § 131: Ehdotus kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle
Kunnanhallitus 21.10.2013 § 397: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 11.11.2013 § 143: Palautettu uudelleen valmisteltavaksi
Tekninen lautakunta 26.2.2014 § 15: Ehdotus kunnanhallitukselle
Kunnanhallitus 3.3.2014 § 107: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 31.3.2014 § 48: Aloite käsitelty

Vastaus

Tuusulan kunnan tekninen toimi on käynyt kantatien 45 tilannetta Kolistimenmäen ja sen lähialueiden osalta läpi Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa tammikuun alussa 2014.

Liikennemäärien kasvaessa tarve kehittää kantatietä 45 Hyrylän pohjoispuolella on lähivuosina ajankohtaista. Uudenmaan ELY-keskus edellyttää, että maantien kehittämistoimenpiteet suunnitellaan riittävän laajan tarkastelun perusteella. Käytännössä kantatielle 45 tulee laatia tiesuunnitelma, joka sisältää tiejakson Häriskiven asemakaava-alueen tasalta Kolistimenmäelle. Tällaisen suunnitelman laatiminen ei sisälly Uudenmaan ELY-keskuksen suunnitteluhankelistalle suunnittelukaudella 2014-2017. Kunnan tuleekin sopimusteitse käynnistää tiesuunnitelman laatiminen yhteistyössä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa.

Tiesuunnitelma on resursseja vaativa suunnitteluvaihe, joka on edeltävä toimenpide ennen rakentamisen suunnittelua ja toteuttamista. Lisätietoa tiesuunnitelmasta löytyy mm. Liikenneviraston sivuilta osoitteesta
portal.liikennevirasto.fi/sivu/www/f/hankkeet/strategia/suunnittelun_vaiheet. Tiesuunnitelmalla tulee olla selkeät tavoitteet ja suunnitelmassa käsiteltävien ratkaisuvaihtoehtojen tulee pystyä täyttämään ne. Teknisen toimen kanta on, että kunnan tulee edetä em. väyläjakson tiesuunnitteluvaihetta kohti järjestelmällisesti siten, että tien kehittämisen tavoitteet pystytään riittävän kattavasti määrittelemään ja tiesuunnitteluvaiheen ratkaisuissa pystytään ottamaan huomioon liikenneturvallisuuden kehittämisen lisäksi myös väylän vaikutusalueelle tulevina vuosina kaavaillun maankäytön liikenteelliset vaikutukset. Teknisen toimen näkökulmasta ko. alueen maankäytön tulevaisuudesta tulee olla vähintään yleiskaavallisella tasolla selkeä näkemys ja valmiina siihen liittyvät tarpeelliset liikenteelliset selvitykset ennen kuin maantien tiesuunnitelmaa kannattaa aloittaa. Tekninen toimi varautuu kantatien 45 tiesuunnitelman käynnistämiseen Häriskiven ja Kolistimenmäen välillä loppuvuodesta 2014, mikäli tarpeelliset suunnittelua ohjaavat kaavalliset valmiudet ja selvitykset sekä tarvittavat määrärahat ovat olemassa.

Päätös

Päivitetty: 04.04.2014

« Takaisin