Koskenmäen näkymä ja siisteys

Aloite tehty:
03.09.2013
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Ehdottaisin, että Hyrylästä Koskenmäelle tultaessa oikealla puolella puolella oleva padon jälkeinen ryteikkö raivattaisiin ja siivottaisiin alue, jolloin saataisiin alue, jolloin saataisiin hieno ja vaikuttava näkymä Tuusulanjärvelle. Työn voisivat tehdä esim. pitkäaikais- ja nuorisotyöttömät, jolloin kustannukset jäisivät pieniksi. Tällä toimenpiteellä olisi mielestäni iso merkitys Tuusulanjärven virkistyskäyttöön, esim. järven ympäripyöräilijät ja muut kuntoilijat. Tuusula saisi hyvää mainetta ympäristön ja maakuntajärven vaalijana.

Käsittelyvaiheet

4.9.2013: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
4.12.2013 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Koskenmäentien pohjoispuolinen alue välillä Kirkkotie-Kalamestarinpolku on pääosin kunnan omistuksessa. Kuitenkin osa ranta-alueista on Natura -2000 verkostoon kuuluvaa Tuusulanjärven lintuvesi- luonnonsuojelualuetta. Lisäksi alueen kaavassa puistoksi kaavoitettua ranta-aluetta koskee kaavamääräys, joka edellyttää alueen säilyttämistä luonnontilaisena. Näillä perusteilla puuston harvennuksista ranta-alueella pidättäydytään.

Sen sijaan Koskenmäentien ja siihen liittyvän kevyen liikenteen väylän välisen puuston harventaminen on mahdollista. Tekninen toimi on pyytänyt asiasta lausuntoa ELY-keskukselta, ympäristökeskukselta sekä kaavoituksesta ja saanut luvan alueen puuston harventamiseen.

Tällä hetkellä väylän mutkaisuus ja huonot näkemät voivat aiheuttaa äkillisiä vaaratilanteita jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Puuston harvennustyö tehdään em. lausuntoihin pohjautuen talven 2013-2014 aikana.

Päivitetty: 04.12.2013

« Takaisin