Ruukinsilta turvalliseksi

Aloite tehty:
15.09.2013
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Mopoilla ja pyörillä ajo Kellokosken Ruukinsillalle keskustan puolelta oikopolkua pitkin vaatetusliikkeen nurkalta aiheuttaa kamalia vaaratilanteita jalankulkijoille, äideille lapsineen (usein pyöräileville hyvinkin pienille) ja koirineen. Vaatetusliikkeen nurkalla on kyllä ajokielto mopoille, jotka silti ajavat nurkalta suoraan sillalle johtavalle tielle näkemättä vasemmalle mitään, pyörät tekevät samoin.
Vähän aikaa sitten näin poliisia pakenevan mopoilijan ajavan (keskellä päivää) kyseiseltä nurkalta ylinopeutta sillalle. Onneksi ei sillalta tullut ketään keskustaa kohti.
Olen ennenkin pyytänyt sulkemaan tuon nurkan, koska kieltotaululla ei ole siinä mitään merkitystä. Kuolemankolari odottaa siinä tuloaan.
Kehotan taas sulkemaan tuon oikopolun niin, että siitä ei kertakaikkiaan pääse menemään edes jalankulkija.

Käsittelyvaiheet

16.9.2013: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
6.10.2014 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tekninen toimi on selvittänyt ongelmaa maastokäynnillä ja todennut, että Ruukinsillan kevyen liikenteen väylän liikennettä on syytä rajoittaa ajoneuvopuomilla. Ajoneuvopuomin sijoituspaikkaa harkitaan vielä ja puomi asennetaan myöhemmin.

Ruukinkujan kääntöpaikka ja kevyen liikenteen väylä on nyt erotettu aidalla. Aidassa on kulkuaukko jalankulkijoille ja lastenvaunuille. 

Päivitetty: 06.10.2014

« Takaisin