Vaarallinen risteys

Aloite tehty:
20.09.2012
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Murronmäen liittymästä ajaessa Nahkelantielle on Nurmijärveltä tultaessa ylämäki ja tiellä ajavat painavat kaasua päästäkseen jyrkän mäen ylös. Murronmäen liittymästä ei ole näkyvyyttä Nurmijärvelle päin mäkeen. Nahkelantielle joutuu ajamaan täysin pimentoon ja näkemättä. Toivoisimme saavamme liikennepeilin risteykseen niin että näkyvyys Murronmäen liittymästä olisi Nurmijärvelle päin. Pyörätielle Seunanmäentietä vastapäätä kevyen liikenteen väylälle haluaisimme liikennemerkin "pihoihin ajo sallittu". Näin voisimme tarvittaessa käyttää myös kevyen liikenteen väylää ajaessamme Nahkelantietä Murronmäen risteykseen.

Käsittelyvaiheet

20.9.2013 Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
20.9.2013 Jukka-Matti Laaksolle valmisteltavaksi
28.10.2013 Jukka-Matti Laakso vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tekniseen toimeen on 25.9.2013 saapunut aloite, joka käsittelee Nahkelantie-Murronmäki -liittymän liikenneturvallisuutta. Aloitteessa toivotaan liittymään huonon liittymänäkemän vuoksi liikennepeiliä. Lisäksi esitetään, että Nahkelantien kevyen liikenteen väylällä sallittaisiin pihoihin ajo (autoliikenteelle) Seunamäentien ja Murronmäen liittymien välillä.

Kumpikin esitetty toimenpide sijoittuu kokonaisuudessaan Nahkelantien maantiealueelle (maantie 139). Toimivaltainen viranomainen maantien osalta on Uudenmaan ELY-keskus.

Liikennepeilin osalta aloitteen tekijän tulisi olla asiassa yhteydessä Uudenmaan Ely-keskukseen. Yksityistiestä vastaavan tahon tulee anoa Uudenmaan Ely-keskukselta lupaa hankkia ja asentaa omalla kustannuksellaan esitetty liikennepeili. Lupa-anomukseen tulee liittää riittävän tarkka karttakuva tai selostus peilin asentamiskohdasta. Lisätietoja asiasta saa mm.:

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/liikenteen-asiakaspalvelu1

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/luvat1

Kevyen liikenteen väylän käytön osalta samassa anomuksessa voi esittää pyynnön tarpeellisista liikennemerkeistä. Periaatteellisella tasolla on kuitenkin kyse järjestelystä, joka ilman muutoksia mm. kevyen liikenteen väylän leveyteen todennäköisesti aiheuttaa haittaa tai vaaraa kevyen liikenteen väylän normaalille käytölle. Ilman erityisiä perusteita, pyyntöä tuskin toteutetaan.

Päivitetty: 15.11.2013

« Takaisin