Mäntyjen kaataminen Lahelan Peippitien reuna-alueelta

Aloite tehty:
17.12.2013
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kunnan tontilla Peippitien tiealueella kasvaa todella korkeita mäntyjä, jotka ovat aiheuttaneet aina kovalla tuulella sydämentykytyksiä vieressä asuville. Nyt sitten perjantaina 13.12.2013 myrsky kaatoi osan yhdestä männystä Peltokierrontie 10:n tonttia kiertävän aidan päälle rikkoen siitä muutaman elementin. Toinen, erittäin hutera osa männystä jäi pystyyn, jonka pelkäämme kaatuvan seuraavassa myrskyssä. Ainakin tämä mänty olisi kaadettava mitä pikimmiten.

Myrskyvahinkoja kävi pikaisesti katsomassa työnjohtaja Ismo Autere perjantaina 13.12.2013. Hän kuittasi tilanteen sanomalla, että männyt kuuluvat tiemestarin vastuualueelle, koska ovat tieosuudella, ei puistossa. Nämä männyt siis sijaitsevat Peippitiellä välillä Peltokierrontie - Ylikyläntie. Ko. tieosuus on rakentamaton, paikalla on vain polku.

Ko. 13.12 myrskyvahingot korjaan omaan piikkiin kotivakuutukseni kautta. En halua korjata aitaa, talosta puhumattakaan, enää itsestä riippumattomasta syystä.

Mäntyjen kaatamiseen syyt:
- männyt ovat erittäin lähellä asuinkiinteistöjä Peltokierrontie 10 ja 8, jolloin mahdollista vahinkoa aiheutuu asuinkiinteistöille ja ajoneuvoille puun/puiden kaatuessa. Näin siis on jo valitettavasti päässyt käymään.
- roskaavat pihoja
- varjostavat pohjoispuolella olevan pihan

Jos puita ei kaadeta, haluan kirjallisen päätöksen asiasta, jonka voin osoittaa vakuutusyhtiöön. Tällöin mahdollisen vahingon sattuessa asuinkiinteistön omistaja voi esittää vakuuutusyhtiölle pyytäneensä mäntyjen kaatamista kunnasta sitä saamatta, jolloin tarvittaessa vakuutusyhtiö voi olla yhteydessä kuntaan vahingonkorvausasioihin liittyen.

Katson että vain aloitteen kautta asia tulisi käsiteltyä ja saatettua viralliseen päätökseen.

ystävällisin terveisin
Milla Rosenström

Käsittelyvaiheet

17.12.2013 Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
10.1.2014 Anne Toivanen vastannut sähköpostitse

Vastaus

Aloitteessa mainittu tontti on kunnan omistamaa katualuetta, johon on kaavassa merkitty katuyhteys(alue) Peippitien ja Peltokierrontien välille. Tämän katualueen kohdalle on muodostunut polku, jota kevyt liikenne käyttää.

Kunnallistekniikan suunnittelu on saanut alueen asukkaiden taholta pyynnön alueen kunnostuksesta ja siistinä pidosta. Kunnallistekniikan suunnittelu on ottanut kohteen suunnitteluohjelmaansa v. 2013 ja yhteys tullaan toteuttamaan kevytväylänä. Kevytväylästä on laadittu suunnitelmaehdotus, joka tulee nähtäville 2014 alkuvuoden aikana. Suunnitelmaehdotuksesta voi jättää muistutuksen nähtävillä olon aikana, jonka jälkeen suunnitelma menee teknisen lautakunnan käsittelyyn.

Kunnan puutarhuri on tehnyt kuntoarvion katualueen kohdalla olevista puista ja suunnitelmaehdotukseen on merkitty ne puut, jotka kaadetaan kevytväylän rakentamisen yhteydessä. Puutarhurin katselmuksen perusteella ko. alueella olevien puiden kunto on hyvä ja ne eivät ole lahoja.

Päivitetty: 10.01.2014

« Takaisin