Kävelytie

Aloite tehty:
14.05.2014
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Aloitteeni koskee kevytliikenneväylän rakentamisesta Monsantie-Vanha Hämeentie-Vanhankylän koulutie matkalle.
Pääsyynä on lasten koulumatkojen turvaaminen, sillä tiet tällä matkalla ovat kapeat ja työmatka-aikaan yllättävän paljon liikennöidyt.
Alueelle rakennetaan hiljakseen lisää asuntoja, joten turvallisen koulutien tarve kasvaa vuosi vuodelta. Tällä on myös terveydellinen vaikutus, sillä matka esim. Jäniksenlinnasta Vanhankylän kouluun olisi mukava pyörätaival, jos se ei olisi niin kapeaa tietä.
Toinen peruste on turvallisten pyöräilyreittien lisääminen alueella. Reitti antaisi Tuusulanjärven kiertämiseen mukavan lisävaihtoehdon.
Alue on sorapohjaista ja väljästi rakennettua, joten väylän rakentaminen ei välttämättä söisi koko kunnan talousarviota.
Toivon aloitteelleni asiallista vastaanottoa.
Jussi Ovaskainen

Käsittelyvaiheet

15.5.2014: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
9.6.2014 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Monsantie, Vanha Hämeentie ja Vanhankylän koulutie ovat kaikki ELY keskuksen hallinnoimia maanteitä. Maanverkolla kevyen liikenteen väylästön kehittämisestä vastaa pääsääntöisesti ELY-keskus.

Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmaan 2013 sisältyy kunnan ja ELY:n laatima ehdotus kunnan pääpyöräilyverkosta (liite 3), jonka toteuttamista pyritään lähivuosina edistämään. Ehdotuksessa on täydentävinä hankkeina sellaiset pyörätiet, joilla korjataan nykyisen pyörätieverkon keskeisimmät puutteet.

Suunnitelmassa esitetyistä maantiekohteista tänä vuonna etenee ELY-keskuksen toimesta Kellokoski-Järvenpää välisen Pohjoisväylän pyörätien rakentaminen. Lisäksi todennäköisesti etenee Jokelantien pyörätien suunnittelu Järvenpää-Nuppulinnan välillä. Tässä vaiheessa Jokelantiestä laaditaan varsinaista tiesuunnitelmaa pohjustava toimenpidesuunnitelma.

Päivitetty: 09.06.2014

« Takaisin