Kellokoskin Ruukin silta ja patoalueen turvallisuus

Aloite tehty:
07.08.2014
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Patoaltaan vesialue tulisi aidata kunnolla. Veneenlaskupaikka patoaltaaseen on täysin avoimena ja äärimmäisen vaarallinen leikkipaikka.
Samoin kevyenliikenteen (polkupyöräilijät ja jalankulkijat) turvallisuus tulee turvata esim. ohjaamalla mopoliikenne kiertoteille ja huolehtia alueen valaistuksesta sekä riittävästä näkyvyydestä.
Patoalue on merkittävä läpikulkureitti mm. koululaisille, mutta toimii tällä hetkellä myös mopoilijoiden ralliratana sekä erittäin vaarallisena vesi-ja kiipeilyleikkipaikkana.
Toivon nopeaa reagointia tähän aloitteeseen.
Mikäli patoaltaalle ei pystytä tekemään teknisiä muutoksia ehdotan alueelle patovahtia klo. 8-20 välille ohjaamaan liikennettä ja paimentamaan lapsia pois patoalueen reunoilta.

Käsittelyvaiheet

7.8.2014: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
28.11.2014 Petri Juhola vastannut kirjeitse

Vastaus

Kellokosken pato Kellokosken tehtaiden omistama ja siihen liittyvä vesialue on yhteisvesialuetta. Altaan ranta-alueet ovat seurakunnan ja HUS:n omistuksessa. 

Kellokosken patoaltaaseen suunnitellaan parhaillaan pohjapatoa, mikä aiheuttaa pieniä muutoksia myös ympäristössä. Veneiden vesillelaskuluiska poistuu käytöstä ja HUS:n puolella olevaa maapatoa korotetaan. Hanke pyritään toteuttaa vuoden 2016 aikana, jos hankkeella saadaan valtion rahoitusta.

Patoallas on tällä hetkellä aidattu padon kohdalta Ruukinpolulla. Patoaltaan laajempi aitaaminen ei olisi tarkoituksenmukaista eikä välttämättä sopisi alueen miljööhön.

Veneenlaskupaikan aitaaminen saattaisi vain hankaloittaa alueen käyttöä. Veneenlaskupaikka on tarkoitettu vain veneilijöille, alueella mahdollisesti liikkuvat lapset ovat vanhempien vastuulla.

Alueen valaistus tulee aikanaan täydentymään koko Tuusulassa meneillään olevan elohopealamppujen saneerauksen yhteydessä. Mopoilu on Ruukinpolulla kielletty liikennemerkein, jos mopoilijat tästä huolimatta ajavat padon kautta, asiaan voi puuttua poliisi.

Näkymien suhteen olemme aiemmin saaneet palautetta Ruukinkujan kääntöpaikkaan liittyen. Palautteen pohjalta kääntöpaikan näkymiä on parannettu ja kääntöpaikkaa on aidattu.

Patovahtia alueelle ei tulla asettamaan.

Päivitetty: 28.11.2014

« Takaisin