Vaarallinen risteys missä tapahtuu joka päivä lukuisia läheltäpiti tapauksia

Aloite tehty:
29.10.2014
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kyseessä on Tuusulan Jokelan Jokivarrentien ja Tiensuuntien risteys. Risteys on todella vaarallinen. jos ajaa normaalisti niin että on ryhmittyneenä oikealle jotta vasemmalta ei pääse yllättämään auto. Tällöin on liki mahdotonta nähdä vasemmalta lujaa ajavat autot. Tässä risteyksessä tapahtuu todella paljon lähellä piti tilanteita. Katsotaan ensin oikealta tulevat ja tullaan risteykseen ja vasemmalta tuleekin auto tai jos katsoo vasemmalta tulevat niin tuleekin oikealta. Helposti syntyy todella vaarallisia nokkakolari tilanteita.

Aloite: Ehdottaisin että risteykseen tulisi jonkun tyylin peili jolla näkisi oikealta tulevat jo ennen kuin hiljentää risteykseen. Tiensuuntiellä on toisaallakin peili niin miksei tässäkin. Kun kyseessä on kuitenkin risteys mikä tulee sellaisessa kulmassa ettei muutenkaan meinaa pää kääntyä jotta näkisi oikealta tulevat.

Käsittelyvaiheet

29.10.2014: Tekniseen toimeen valmiteltavaksi
4.12.2014 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Liikennesuunnittelijamme on tarkastanut liittymän tilanteen ja hänen arvionsa mukaan Jokivarrentie Tiensuuntie liittymän loiva kulma vaikeuttaa näkemistä oikealle tultaessa Jokivarrentieltä Tiensuuntien liittymään.                                     

Liikenneturvallisuuden parantamiseksi Jokivarrentien pohjoispäässä oleva ”Väistämisvelvollisuus risteyksessä ”-liikennemerkki vaihdetaan liikennemerkiksi ”Pakollinen pysäyttäminen”. Samassa yhteydessä maalataan pysäytysviiva Jokivarrentieltä Tiensuuntielle ajaville ajoneuvoille.

Päivitetty: 04.12.2014

« Takaisin