Sulantielle hidastetöyssy(t)

Aloite tehty:
10.02.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Moi!
Sulantiellä Tuusulassa on 40kmh nopeusrajoitus.Seurailen päivittäin ajoneuvojen liikehdintää ja huomioitavaa on että n90% autoista ajaa ylinopeutta.Ehdottasin hidastetöyssyjä useampia laitettavaksi Sulantielle.

Käsittelyvaiheet

11.2.2015: tekniseen toimeen valmisteluun
7.10.2016 suunnittelija Suvi Niemi vastannut kirjeellä

Vastaus

Tuusulan kunnan tekninen toimi on tehnyt liikennelaskennan Sulantiellä syyskuussa 2015. Laskenta tehtiin katuvälillä Mukulakuja-Isonkivenkuja ja laskennan tuloksena saatiin myös nopeusinformaatiota. Laskennan mukaan Sulantien arkivuorokausiliikenne on 2665 ajon/vuorokausi, keskinopeus 41 km/h ja v85-nopeus 49 km/h (=nopeus, jonka 85 % ajoneuvoista alittaa). 75 % ajoneuvoista ajaa maksimissaan 46 km/h eli korkeintaan kohtuullista ylinopeutta.

Korkeat liikennemäärät, ylinopeudet ja puutteelliset kadunylitysmahdollisuudet ovat liikennesuunnittelun kannalta erityisen suuri ongelma kohteissa, joissa on runsaasti kevyttä liikennettä ja joissa kevyen liikenteen järjestelyt ovat puutteellisia. Sulantien eteläreunassa on koko pituudeltaan yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie. Lisäksi Sulantien varrella ei ole erityisen paljoa kevyttä liikennettä eikä kevyen liikenteen kannalta merkittävää erityiskohdetta (koulu, päiväkoti ms.). Edellä mainitut liikennelaskennan tuloksena saadut tunnusluvut eivät ole mitenkään poikkeuksellisia kohteessa, jossa on 40 km/h nopeusrajoitus. Tästä syystä tekninen toimi ei näe tarpeelliseksi lähteä toteuttamaan Sulantielle hidasteita.

Sulantien liikenneturvallisuuden kannalta ongelmallisimpia kohtia ovat autoliikkeiden tonttiliittymät, joista on yleisesti huonot näkemät Sulantielle. Puutteelliset näkymät johtuvat yleisesti siitä, että autoliikkeet säilyttävät myytäviä ajoneuvoja liian lähellä tonttiliittymiä ja joissain tapauksissa jopa kevyen liikenteen väylällä. Joissain liittymissä myös kiinteistön kasvillisuus estää näkemää Sulantielle. Tonttiliittymien näkemäalueiden vapaana pitäminen on kiinteistöjen haltijoiden vastuulla.

Päivitetty: 07.10.2016

« Takaisin