Suojatien keskisaareke Vanhalle valtatielle

Aloite tehty:
16.03.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kellokoskelle ns. kiinalaisen kioskin kohdalla olevalle suojatielle on välittömästi rakennettava keskisaareke. Tämä on ehdoton minimitoimenpide välttävän jalankulkuturvallisuuden saavuttamiseksi.

Käsittelyvaiheet

17.3.2015: tekniseen toimeen valmisteltavaksi
18.9.2015 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Vanha valtatie on ELY-keskuksen hallinnoima maantie ja laajemmat parannustoimenpiteet saattavat vaatia tiesuunnitelman. Lisäksi mahdollisten parannustoimenpiteiden yhteydessä ELY-keskus tulee todennäköisesti ehdottamaan tien muuttamista kunnan kaduksi.

Tällä hetkellä Tuusulan kunta pyrkii välttämään maanteiden ottamista kaduiksi, etenkin tässä kohteessa, kun tie ja sen rakenteiden kunto voivat aiheuttaa kunnalle huomattavia kustannuksia.

Vanhan Valtatien (1456), Koulutien (1453) ja Kirvesmiehentien liittymäalue on kuitenkin yksi Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelman kohteista. Koska tässä risteää kaksi ELY:n hallinnoimaa maantietä, on parannusten toteutusvastuu ensisijaisesti ELY:llä.

Maankäytön suunnittelu alueella on kesken ja laajamittaisemmat parantamistoimenpiteet tulee teknisen toimen näkemyksen mukaan jättää siihen vaiheeseen, kun liittymäalueen maankäyttö on kaavoituksen myötä selkeytynyt.

Päivitetty: 18.09.2015

« Takaisin