Kunnan puistoalueiden hoito!

Aloite tehty:
17.04.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tervehdys!

Talomme tämä kujapahanen on lyhyt pätkä, mutta erittäin lähellä keskustaa. Kujallamme on ainoastaan kaksi omakotitaloa ja viressä suuret kerrostalot, meidän tontti rahottuu Järvenpääntiehen ja saamme nauttia tästä metelistä, niin päivin kun öinkin, kaikki melurajat ovat moninkertaiset, verrattuna suosituksiin.

Kujamme toisella puolella on kunnan "puisto" alue, eli täysi kuusimetsä. Tämä metsä vie kaiken valon tontiltamme ja lisäksi nämä puut alkavat olla sen kaltaisissa mitoissa, että ne ovat vaarallisia, viime myrskyissä niitä kaatui useita. Eilen metsurit kaatoivat muutamia puita ja jättivät rungot sinälleen, mitä en lainkaan voi ymmärtää.

Jokin aika sitten yritin saada taloomme satelliitti tv:n, mutta näiden valtavien kuusien takia emme saaneet yhteyttä taivaalle.

Toivoisin, että nämä puut kaadetaan kunnan toimesta mahdollisimman pian, työ ei ole mikaan suuren suuri ja kyseessä on ihan kunnon tukkipuut, joten niillä on jopa rahallista arvoa. Muutenkin näin lähellä hyrylän taajamaa, tämän näköinen metsä ei ole mitenkään edustava.

Käsittelyvaiheet

17.4.2015: tekniseen toimeen valmisteltavaksi
21.4.2015 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Järvenpääntie on ELY-keskuksen hallinnoima maantie, minkä vuoksi tiehen liittyvä melutorjunta yms. ei kuulu kunnalle. Välitämme viestinne tiedoksi ELY-keskukseen.

Eteläpuolella oleva metsäalue on osittain kunnan omistuksessa (Järvenpääntien puoleinen reuna) ja osittain kerrostalokiinteistön omistuksessa. Kunnan omistamat metsäsuikaleet Järvenpääntien ja Kalliopohjantien varressa sisältyvät tämän vuoden metsäkauppaan. Niistä on maisematyölupahakemukset käsittelyssä ja ne tullaan harventamaan tämän vuoden tai ensi talven aikana.

Tontin ja Järvenpääntien välisellä alueella ei ole kunnan maata. Järvenpääntie on valtion tie ja siinä liikennealueella kasvavat puut kuuluvat ELY-keskuksen hoitoon. Kunnan toimesta ei ole toistaiseksi kaadettu puita Järvenpääntien varressa.

Päivitetty: 25.03.2021

« Takaisin