Liikennemerkki, Vaunukallionrinteen alue

Aloite tehty:
14.05.2009
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Vaunukallionrinteen kaava-alue, Metsätähdentie-Sammalkuja, on rakenteilla. Päivittäinen, rakentamisesta johtuva liikenne on luonnollisesti lisääntynyt. Myös jalankulkijat ja pyöräilijät käyttävät Metsätähdentietä kulkuväylänään. Mm. Vaunukankaan koulun oppilaat ja päiväkodin "asiakkaat" pääsevät kulkemaan suojaista ja oikaisevaa reittiä kodin ja toimipaikan välillä.
Metsätähdentiellä ja Saunakukankujalla sekä lähiympäristössä on paljon pikkulapsiperheitä, jotka oletettavasti lisääntyvät Vaunukallionrinteen valmistuttua. Moottoriajoneuvojen lisääntyessä on lasten ja aikuisten asumis- ja liikenneturvallisuus jo nyt heikentynyt.
Olen huolestuneena seurannut, kun pienet koululaiset kulkevat rakennusaineita ja -tarvikkeita kuljettavien mm. kuorma- ja betoniautojen parissa. Suoralla Metsätähdentiellä autojen nopeudet näyttävät huolestuttavilta. Päällystämättömällä tiellä myös pölyhaitat ovat huomattavat.
ALOITE: Esitän Ohdake- ja Metsätähdentien risteykseen mahdollisimman nopeasti lapsista varoittavaa ja 40 km:n nopeus -liikennemerkkejä sekä Metsätähdentien kunnostamista/päällystämistä.

Ystävällisesti Eija-Leena Näppä

Käsittelyvaiheet

14.5.2009: Teknisen toimen valmisteltavaksi
15.5.2009 Jukka-Matti Laaksolle valmisteltavaksi
12.10.2011: Jouni Rintanen vastannut kirjeellä

Vastaus

Aloitettanne on käsitelty teknisen lautakunnan liikenneryhmän kokouksessa 10.3.2011. Liikenneryhmän kannanotto aloitteeseen oli seuraava: 

Nopeusrajoitus on kohteessa nykyään 30 km/h ja se pidetään ennallaan. Lapsista varoittavan liikennemerkin asentaminen ei ole perusteltua, koska kohteessa ei ole erityistä kohdetta, jonka vuoksi merkki tulisi asentaa. Tiemestari vastaa Ohdaketie-Metsätähdentie -liittymän näkemäalueiden raivauksesta muiden kesäkaudella tehtävien raivausten yhteydessä. 

Yleisenä kommenttina liikenneryhmä toteaa, että nopeusrajoitus tulisi merkitä ajorataan 30 km/h nopeusrajoitusalueiden kaduilla.

 Tuusulan kunta katsoo aloitteenne tulleen käsitellyksi.

 

Päivitetty: 13.10.2011

« Takaisin