Roskakoreja

Aloite tehty:
27.06.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Useita vuosia sitten tein aloitteen puistonpenkkien saamiseksi kunnantalon ja terveyskeskuksen väliselle jalankulkutien varteen ja ne tulivat. Kiitos! Monet Hyökkäläntieltä tulevat vanhukset tarvitsevat penkkejä levätäkseen. Nyt toivoisin, että penkkien viereen saataisiin roskakorit. Ihmiset heittävät roskat penkin viereen maahan. Roskien keruupäivänä huomasin, että kyseinen kohta on aika roskainen. Harmittavaa vielä, aivan kunnantalon edustalla.
Toinen ihmetystä herättävä asia on: Miksi Taidemuseo Kasarmi on suljettu koko kesän, vaikka on Sibelius,Halonen,Gallen 150-v juhlavuosi?

Kaunista kesää!

Käsittelyvaiheet

29.6.2015: tekniseen toimeen valmisteltavaksi
2.7.2015: museoamanuenssi, kulttuuri- ja museotoimenjohtajan sijainen Jaana Koskenranta vastannut aloitteentekijälle sähköpostitse taidekeskus Kasarmin aukioloa koskevaan kysymykseen
21.8.2015 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse


Vastaus

Pyrimme huomioimaan toiveita roska-astioiden sijoittelusta. Käytössä olevat resurssit ja määrärahat on kuitenkin huomioitava. Puistoyksikön käytössä olevat määrärahat ovat olleet laskussa jo muutaman vuoden ajan. Tuusulassa on yli 500 kunnan yleisille alueille sijoittuvaa roska-astiaa ja lisäksi pihojen koirankakkatarralla merkityt roskakorit. Näihin voi pudottaa myös koirankakkapussin.

Roska-astioita lisättäessä on asiakastoiveiden lisäksi huomioidaan alueurakoitsijoiden esitykset (he mm. keräävät roskat hoitoalueiltamme ja tyhjentävät roska-astiat), omat havaintomme sekä tietysti budjetti. Roskakori ei sinällään maksa kohtuuttomasti, mutta tyhjentäminen aiheuttaa suuressa määrässä ja viikoittaisella tyhjennystiheydellä jo merkittäviäkin kustannuksia.

Tulevan syksyn aikana käymme läpi roska-astioihin liittyvää toivelistaa ja muutamiin halutuimpiin paikkoihin olemme lisäämässä roska-astian. Myös teidän jättämänne toive huomioidaan sijoittelua suunniteltaessa.

Taidekeskus Kasarmi on vuonna 2015 auki vain sopimuksen mukaan. Sopeuttamistoimet vaativat kulttuuritoimelta säästöjä. Yksi säästötoimi on ollut luopua Taidekeskus Kasarmin säännöllisestä avoinna pidosta ja supistaa näyttelytoiminta vuosittaisesta kolmesta näyttelystä yhteen. Näin säästetään näyttelyvalvojan palkka ja kahden näyttelyn valmistamiseen liittyvät kustannukset (kuljetukset, vakuutukset yms). 

Taidekeskus Kasarmiin pääsee sopimalla museokäynnistä ennakkoon puhelimitse. Yksittäisille taidenäyttelykävijöille tästä aiheutuu luonnollisesti haittaa ja museokäynti jää helposti tekemättä. Matkailijaryhmät sekä koulujen ja päiväkotien lapsiryhmät ovat varanneet muutenkin tulonsa ja opastuksen ennakkoon. 

Arkisin virka-aikaan museoon pääsee normaalilla pääsymaksulla. Myös viikonloppuisin museoon on mahdollista päästä etukäteen sopimalla, mutta silloin joudumme perimään myös maksun ns. ylimääräisestä aukioloajasta, koska paikalle joudutaan palkkaamaan erikseen opas.

Taidekeskus Kasarmi on lisäksi kaikille avoin useamman kerran vuodessa olevina tapahtumapäivinä. Tällaisia päiviä ovat muun muassa kansainvälinen museopäivä 18.5., Tuusula-päivä 22.7. sekä Tuusulan joulukadun avajaiset marraskuun lopussa. Lisäksi Taidekeskus Kasarmi toimii aiempaan tapaan erilaisten kulttuuritilaisuuksien (mm. lastenkulttuurin tapahtumia) ja kulttuuriharrastusten pitopaikkana. 

Sibelius-Halonen-Gallen 150 vuotta -juhlavuotta vietetään Tuusulaa monin eri tavoin ja monessa eri paikassa. Toisissa taloudellisissa olosuhteissa myös Taidekeskus Kasarmi näyttelyineen voisi olla juhlavuoden osalta enemmän esillä, kuten kuntalaisaloitteen tekijäkin on huomannut.

Päivitetty: 21.08.2015

« Takaisin