Tuusulanjärven ja lähialueiden hyötykäyttö

Aloite tehty:
02.08.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Miksi emme antaisi useammalle mahdollisuutta nauttia veden rentouttavasta vaikutuksesta?

Suurin osa järven ympäristöstä on tyhjillään. Useassa kaupungissa juuri ranta-alueista tehdään upeita kahviloineen, ruokapaikkoineen ja asuntoineen.
Rantatien puoleiset ja muut käyttämättömät maa-alueet ovat sellaisia joista saisi ns. huvila kaupungin osan. Ehotan täten, että kaikki muut kuin elinkeinoharjoitukseen / maatalouteen käytetävät rantatontit ja rannan puoleiset kaavoitetaan asuinkäyttöön ja koko alue siistitään vanhoista käyttämättömistä ladoista ja taloista.
Ajatus on n. 1000-1500m2 tonteista joihin rakennusoikeus on 140-180m2 + yksi varasto.
Kaavoituksen asettelu: Rannan mukainen selkeä ( horisontaalinen lievästi kaareutuva, edessä 1100m2 tontit ja takana isommat. Rantatonteille yksi kerroksisia taloja. Seuraava rivi puolitoista kerroksisia ja taaimmaiset kaksi kerroksisia.
Talot: siistiin riviin joissa kaikilla mahdollisuus rantanäkymään. Haaleat sävyt ja tyyliltään samankaltaisia oli ne sitten puu- tai kivitaloja.
Plussat: Kunnalle enemmän verotuloja. Useammalle mahsollisuus asua veden äärellä. Asuntokanta arvokkaamman näköiseksi ( vanhoja käyttämättömiä taloja ja latoja purkuun) Tyhjänä lojuvat maa-alat tuottavampaan käyttöön. Tässä yhtedessä olisi mahdollisuus ehkäpä suunnitella rantapolku/pyörätie jota kautta voi kävellä ja juosta ( kaikkien tonttien ei ole pakko olla rantaomistuksella ).

Tässä aloitteessa en viittaa Tuusulan Paijalan puoleiseen malliin missä talojen sijoittelu ja ei ole ole paras mahdollinen kaikilta osin ja ne ovat tyyliltään erittäinen eri näköisiä. Paijala on myös erittäin täyteen rakennettu pieneltä aluelta.

Käsittelyvaiheet

3.8.2015: kuntakehitykseen/kaavoitukseen valmisteltavaksi.
16.2.2017 kaavoituspäällikkö Asko Honkanen vastannut sähköpostitse palautteen lähettäjälle.

Vastaus

Vuosittain kunnanvaltuusto hyväksyy kaavoitussuunnitelmat. Viimeisin kaavoitussuunnitelma 2017-2021 on luettavissa mm. verkkosivuiltamme. Kaavoitussuunnitelman käsittelyn yhteydessä on käyty läpi erityisesti taajamien kehittämistarpeita eri näkökulmista. Yhtenä merkittävimmistä toki on asuntotonttien kysyntään vastaaminen. Asuntotontteja järven itärannalle saattaa syntyä olevia asemakaavoja muutettaessa, mutta näiden Rantatien alueen rakentamattomien alueiden kaavamuutostyö ei ole vielä vireillä eikä tulossa aivan heti vireille, koska hankkeet on merkitty kaavoitussuunnitelmassa 2. luokan hankkeiksi luokituksen ollessa: kärkihankkeet,

2. luokan hankkeet ja 3. luokan hankkeet. Oletettavasti siis palaamme asiaan parin vuoden kuluttua, jolloin toivottavasti voimme Rantatien kulttuuriarvoja säilyttäen ajanmukaistaa ko. alueiden asemakaavoja.

Päivitetty: 16.02.2017

« Takaisin