Stop-merkki kolmion tilalle Kiekontielle

Aloite tehty:
19.08.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kolmion voisi korvata Stop-merkillä Kiekontien ja Pähkinämäentien risteyksessä Kiekontieltä tultaessa. Autoilijoilla helposti liian kova tilannenopeus (alamäestäkin johtuen) ottaen huomioon että myös jalankulkijoita ja pyöräilijöitä olisi muiden autojen lisäksi väistettävä.

Käsittelyvaiheet

19.8.2015: tekniseen toimeen valmisteltavaksi
21.10.2015 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Tekninen toimi on tehnyt maastokäynnin Kiekontien ja Pähkinämäentien liittymään lokakuussa 2015. Maastokäynnin aikana tehtiin liittymän näkemämittaus, jonka tuloksena havaittiin, että liittymä näkemää haittaavaa kasvillisuutta on raivattava Kiekontie-Pähkinämäentie -liittymän pohjoissuunnasta.

Kyseinen kasvillisuus sijaitsee yksityishenkilön omistamalla kiinteistöllä, minkä vuoksi Tuusulan kunnan tekninen toimi on 20.10.2015 lähettänyt kyseiselle kiinteistönomistajalle kirjeen, jolla pyydetään raivaamaan liittymä näkemää haittaava kasvillisuus pois liittymän näkemäalueelta.

Lisäksi Tuusulan kunta lisää Kiekontien länsipäähän kaksisuuntaisesta pyörätiestä varoittavan liikennemerkin (863). Edellä mainitut toimenpiteet parantavat liittymän liikenneturvallisuutta merkittävästi, minkä vuoksi kunta ei vaihda Väistämisvelvollisuus risteyksessä -liikennemerkkiä (231) Pakollinen pysäyttäminen -liikennemerkiksi (232). Tilannetta voidaan toki tarkastella jatkossa uudelleen, mikäli liittymän liikenneturvallisuus ei parane riittävästi edellä mainituilla toimenpiteillä.

Päivitetty: 21.10.2015

« Takaisin