Hidaste Carlanderintielle

Aloite tehty:
20.08.2015
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Carlanderintiellä on 30km/h nopeusrajoitus, jota ei noudateta. Autot ajavat huomattavaa ylinopeutta talojemme sisäänkäynnin kohdalla. Jokaisessa taloudessa asuu pieniä lapsia ja ylinopeutta ajavat autot aiheuttavat suuren vaaran. Pihan aidan ja autotien etäisyys on vain 2m. Aidan takaa tulevaa ihmistä ei autoilija näe ja reagointiaika jää varsin lyhyeksi. Ehdotamme että kunnollinen hidaste tehdään taloon nro 9 kohdalle, jotta autot joutuvat hidastamaan nopeuttaan ja varsinkin lapset saavat turvallisesti ylittää tien. Hidaste on talon nro 13 jälkeen, mutta se on niin matala, että se ei autoja hidasta.

Turvallista tietä toivoen,

Minna ja Jani Säynäväjärvi
Pirjo ja Jouni Anttila
Santtu Räsänen ja Suvi Rinkinen
Sanna Korhonen ja Peter Petäjä
Mia ja Sami Mäkinen

Käsittelyvaiheet

20.8.2015: tekniseen toimeen valmisteltavaksi
10.9.2015 Suvi Niemi vastannut sähköpostitse

Vastaus

Kunnan hidasteiden toteutuskäytännön mukaisesti asuinalueilla hidasteita suunnitellaan pääsääntöisesti suojateille sekä katujen ja puistoraittien risteämiskohtiin.

Carlanderintien katusuunnittelun yhteydessä on korotettu Björkenheiminpuistoon ja Olanderintien suuntaan johtavien puistoraittien suojatiet.

Yksittäisen tonttiliittymän tapauksessa kiinteistön omistaja vastaa siitä, että tontin suunnasta on riittävät näkemät kadulle. Aidat ja muut näkemäesteet tulee toteuttaa siten, etteivät ne aiheuta haittaa kadulle liityttäessä.

Tekninen toimi on tehnyt Carlanderintiellä liikennelaskennan edellisen kerran vuonna 2011. Laskentakohta on sijainnut Carlanderintie 9, 11, 13 -kohdan vieritse kulkevalla suoralla. Laskennan perusteella kadun keskimääräinen vuorokausiliikennemäärä on ollut 440 ajoneuvo. Ajoneuvoliikenteen keskinopeus on ollut 31 km/h:ssa ja ns. V85 -arvo  (nopeus, jota 85% liikennevirrasta ei ylitä) on ollut 38 km/h:ssa. Laskennan ja nopeusmittauksen antamat tiedot eivät ole poikkeuksellisia tämän tyyppiselle tonttikadulle. Tekninen toimi tekee mahdollisuuksien mukaan laskennan päivityksen syyskaudella 2015.

Carlanderintien 9, 11,13 -tapauksessa kehotamme kiinteistöjen omistajia harkitsemaan kevyen liikenteen kulkuyhteyden avaamista kiinteistöjen koillispuolella sijaitsevalle puistoraitille 

Päivitetty: 10.09.2015

« Takaisin