Metalli- ja lasinkeräys pisteet

Aloite tehty:
15.03.2016
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan kunta lopetti vuoden 2016 alussa Myllykylän,Ruotsinkylän ja Lahelan metallin-ja lasinkeräys pisteet.Tämä on harmillinen takapakki,kun kyläläiset olivat juuri oppineet lajittelemaan ja kierrättämään.Pelkäämme,että kierrätyspisteiden lopettaminen johtaa pahimmillaan siihen,että metallit ja lasit menevät sekajätteen mukana kaatopaikalle tai sitten ne heitetään naapurin metsiin ja teiden varsille.Uskomme,että joilla ei ole omaa autoa,eivät varmasti lähde linja-autolla kuljettamaan lasia ja metallia Hyrylään.
Nyt kun jäepisteet ovat vielä toiminakuntoisia,jätteen lajittelua on syytä jatkaa syrjäkylilläkin.
Kunnan on otettava vastuu metallin ja lasin kierrätyspisteiden tyhjennyksistä.

Vastaus:

Vastuu pakkauslasista ja metallista sekä sen keräysjärjestelmästä siirtyi myös tuottajayhteisö Rinki Oy:lle 1.1.2016 lähtien. Valtakunnalliset Rinki-ekopisteet on sijoitettu päivittäistavarakauppojen tai muiden tavanomaisesti käytettävien palvelujen yhteyteen tai yleisesti käytettävien kulkureittien varrelle.
Kunta voi jätelain 47.3 §:n mukaan täydentää osana kunnan järjestämää jätehuoltoa tuottajavastuulle kuuluvaa pakkausjätteen keräystä, siltä osin kuin tuottaja ei sitä järjestä.
Täydentävää pakkausjätteiden keräystä ei voi kustantaa verovaroin. Mahdollinen täydennys tulee kattaa jätemaksuin joko perusmaksuna tai jyvitettynä muihin jätemaksuihin.
Jätelautakunta, joka toimii Tuusulan kunnan jätehuoltoviranomaisena, käsitteli keräysverkoston täydentämistä kokouksessaan (JÄTELA 29.10.2015 § 41). Ja päätti, ettei täydentävää aluekeräystä toistaiseksi järjestetä.
Jätehuoltoviranomainen (Jätelautakunta) ja Kiertokapula seuraavat aktiivisesti Ringin keräyksen toteutumista ja keräysverkoston riittävyyttä.

Käsittelyvaiheet

16.3.2016: kuntakehityksen ja tekniikan toimialalle valmisteltavaksi
31.3.2016 kunnossapitopäällikkö Jari Huttunen vastanut sähköpostitse

Päivitetty: 31.03.2016

« Takaisin