Kunnanhallituksen päätöksiä 29.2.2016

01.03.2016

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

54 § Anttilanranta I -asemakaava ja asemakaavan muutos, selitys Helsingin hallinto-oikeudelle

Kunnanhallitus päätti antaa Helsingin hallinto-oikeudelle esityslistan perusteluosassa esitetyn lausunnon ja todeta, että valtuuston tekemää Anttilanranta I -asemakaavan ja asemakaavan muutoksen hyväksymispäätöstä (valt § 178/7.12.2015) ei tule miltään osin kumota.

Kunnanhallitus päätti esittää Helsingin hallinto-oikeudelle lisäksi kantanaan, että valitus tulee ensisijaisesti hylätä kokonaisuudessaan ja toissijaisesti jättää tutkimatta.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

55 § Puustellinmetsän kunnallistekniikan yleissuunnittelu; lisämäärärahatarve v. 2016

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää myöntää käyttötalouteen kunnallistekniikan suunnitteluun 300 000 €:n lisämäärärahan Puustellinmetsän yleissuunnittelua varten.

56 § Sjöblom Alpi, Juhani ja Seppo, maankäyttösopimus ja alueiden luovutuksia koskeva esisopimus tilalla Aroharju 4:178 (858-401-4-178) ja Jussilan risteys 4:181(858-401-4-181), Hyrylä

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä esityslistan liitteenä olevan maankäyttösopimuksen ja alueen luovutusta koskevan esisopimusluonnoksen, jolla kunnalle luovutetaan alueita 58 688 euron välirahalla kiinteistöstä Aroharju 858-401-4-178.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että Kunta sitoutuu myymään erillisellä kaupalla maanomistajille AP-tontinosan kiinteistöstä Jussilanristeys 858-401-4-181 sopimuksessa kuvatun mahdollisen takaisinoston yhteydessä, voimassa olevalla myyntihinnalla.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että maankäyttösopimus ja alueen luovutusta koskeva esisopimus tulee allekirjoittaa kuukauden kuluessa sopimusta koskevan päätöksen saatua lainvoiman tai muutoin tämä päätös raukeaa.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää oikeuttaa maankäyttösopimuksen ja siihen liittyvän esisopimuksen allekirjoittajien tarvittaessa tekemään sopimukseen pieniä, teknisluonteisia tarkistuksia ja allekirjoituksillaan hyväksymään lopullisen maankäyttösopimuksen ja alueen luovutusta koskevan esisopimuksen.

57 § Ideakilpailu kumppanuusperiaatteella

Puheenjohtajan avattua asiassa keskustelun Päivö Kuusisto Liisa Sorrin, Aila Koivusen, Pentti Mattilan ja Pasi Huuhtasen kannattamana esitti, että päätösehdotuksen 1. kohta eli ”Monio-hankkeen rakentamista suunnitellaan esityslistan liitteenä olevassa esityksessä olevan sijaintivaihtoehdon A mukaiselle paikalle” poistetaan.

Puheenjohtaja Sanna Kervinen Salla Heinäsen kannattamana esitti, että em. päätösehdotuksen 1. kohta poistetaan ja päätösehdotuksen viimeiseen kappaleeseen lisätään ”Hyrylän keskustan yleissuunnitelman yhteydessä tehdään päätös Monion sijainnista. Sen suunnittelua jatketaan vaiheittaisena niin, että ensimmäisessä vaiheessa suunnitellaan tilat lukiolle.”

Koska oli tehty kannatetut muutosesitykset, puheenjohtaja esitti toimitettavaksi asian ratkaisemiseksi nimenhuutoäänestykset.

Puheenjohtaja esitti, että ne, jotka kannattavat Kuusiston tekemää muutosesitystä, äänestävät ”jaa” ja ne, jotka kannattavat puheenjohtajan tekemää muutosesitystä, äänestävät ”ei”. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 8 jaa-ääntä (Friman, Heiskanen, Huuhtanen, Koivunen, Kuusisto, Mattila, Seppälä ja Sorri) ja 3 ei-ääntä (Heinänen, Mäki-Kuhna ja Kervinen).

Tämän jälkeen puheenjohtaja esitti nimenhuutoäänestystä pohjaehdotuksen ja Kuusiston tekemän muutosesityksen välillä. Puheenjohtaja esitti, että ne, jotka kannattavat pohjaehdotusta, äänestävät ”jaa” ja ne, jotka kannattavat Kuusiston tekemää muutosesitystä, äänestävät ”ei”. Suoritetussa äänestyksessä annettiin 2 jaa-ääntä (Heinänen ja Kervinen) ja 9 ei-ääntä (Friman, Heiskanen, Huuhtanen, Koivunen, Kuusisto, Mattila, Mäki-Kuhna, Seppälä ja Sorri).

Puheenjohtaja totesi, että Kuusiston tekemä muutosesitys oli tullut äänin 9-2 kunnanhallituksen päätökseksi:

Kunnanhallitus päätti, että YIT Rakennus Oy:lle myönnetään suunnitteluvaraus yrityksen esittämälle alueelle liitteenä olevan suunnitteluvaraushakemuksen mukaisesti. Suunnitteluvaraus on voimassa 31.5.2017 saakka.

Kunnanhallitus päätti, että tavoitteena on, että yritys voi käynnistää suunnittelu- ja kaavoitustyön jälkeen rakennushankkeita suunnitteluvarausalueella tai sen osalla.

Kunnanhallitus päätti, että suunnitteluvaraus myönnetään ehdolla, että hankkeen suunnittelussa ja toteutuksen valmistelussa

1. edistetään kävelykeskustan syntymistä Järvenpääntien molemmille puolille

2. otetaan huomioon keskustan muihin kortteleihin kunnan tavoitteena oleva rakentaminen, ml. liikerakennushanke

3. otetaan huomioon kevyen liikenteen yhteystarpeet Jääkärinpolulta Esikunnanpuistosta koilliseen ja kunnantalolta Rykmentinpuistoon

4. otetaan huomioon, että kunta ei tässä vaiheessa sitoudu suunnittelualueella olevien rakennusten purkamiseen, mutta on valmis suunnittelemaan myös purkamista edellyttävää ratkaisua

5. hyväksytään menettely, että hintapäätös tehdään myöhemmin

6. edellytetään toteutuksen vaiheistamista

Kunnanhallitus päätti, että rakennusoikeuden hinnoittelusta sekä muista avoimeksi tässä vaiheessa jäävistä asioista neuvotellaan ja tehdään päätökset suunnitteluvarauksen voimassaoloaikana.

Kunnanhallitus päätti, että Hyrylän keskustan yleissuunnitelman valmistelua kiirehditään ja suunnitteluvarauksen myötä syntyvä suunnitelma ja yleissuunnitelma sovitetaan yhteen.

Sanna Kervinen ja Salla Heinänen ilmoittivat päätöksestä eriävän mielipiteen.

58 § Haukkasalo Hannu, irtisanoutuminen kuntakehitysjohtajan / kuntakehityksen ja tekniikan toimialan toimialajohtajan virasta sekä viran julistaminen haettavaksi

Kunnanhallitus päätti myöntää Hannu Haukkasalolle eron kuntakehityksen ja tekniikan toimialan toimialajohtajana toimivan kuntakehitysjohtajan virasta 1.4.2016 alkaen.

Kunnanhallitus päätti julistaa kuntakehityksen ja tekniikan toimialan toimialajohtajana toimivan kuntakehitysjohtajan viran haettavaksi.

Kunnanhallitus päätti määritellä toimialajohtajan viran kelpoisuusehdoiksi virkaan soveltuva yliopistossa tai korkeakoulussa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto sekä hyvä kokemus kehittämishankkeiden läpiviennistä ja vahva johtamiskokemus. Lisäksi valinnassa arvostetaan aktiivista kehittämisotetta ja hyviä neuvottelutaitoja sekä kykyä tulla toimeen englannin ja ruotsin kielillä.

Kunnanhallitus päätti käyttää rekrytoinnissa rekrytointikonsulttia ja suorahakua julkisen hakumenettelyn osana.

Kunnanhallitus päätti valtuuttaa kunnanjohtajan muilta osin hoitamaan käytännön hakumenettelyn.

59 § Kunnanjohtajan sijaisten määrääminen

Kunnanhallitus päätti määrätä kunnanjohtajan 1. sijaiseksi Harri Lipastin ja 2. sijaiseksi Markku Vehmaksen ja noudattaa palkkauksen osalta soveltuvin osin KVTES:n II luvun 10 §:ää.

60 § Poliittisen johtamisen ja luottamushenkilöorganisaation uudistaminen

Kunnanhallitus päätti, että Tuusulan kunta liittyy Uuden Sukupolven Organisaatiot (USO) -verkostoon 2015-2016.

Kunnanhallitus päätti ottaa poliittisen johtamisen kehittämistä koskevan asian valtuuston 14.3.2016 pidettävä kokouksen esityslistalle ja tehdä ehdotuksensa valtuustolle 7.3.2016 pidettävässä kokouksessa.

61 § Finavia Oyj, liikenteen turvallisuusviraston päätös meluun liittyvistä toimintarajoituksista Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kunnan valitusoikeuden käyttäminen, vastaselitys

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi Liikenteen turvallisuusviraston lausunnon ja antaa asiassa Helsingin hallinto-oikeudelle esityslistan perusteluosion mukaisen vastaselityksen.

Lisäksi kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

62 § Koirapuisto Jokelaan, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä teknisen lautakunnan selvityksen aloitteen johdosta ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Ilona Toivasen 31.8.2015 § 117 esittämän aloitteen tulleen käsitellyksi.

63 § Hammashuollon ja terveyskeskusmaksujen toteutus, aloite

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistalla olevan vastauksen aloitteeseen ja ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää katsoa valtuutettu Pasi Huuhtasen 9.11.2015 § 164 esittämän Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloitteen tulleen käsitellyksi.

64 § Terveyskeskusmaksun maksaminen pankkikortilla, aloite

Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle.

65 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

66 § Toimielinten pöytäkirjoja

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainituissa toimielinten pöytäkirjoissa käsiteltyjä asioita oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

 

Esityslista

Takaisin