Kunnanhallituksen päätöksiä 31.10.2016

31.10.2016

Päätöstiedotteessa mainitut liitteet ovat esityslistan liitteitä. Linkki esityslistaan löytyy päätöslistan lopusta. Päätökset vahvistuvat kokousta seuraavan viikon tiistaina, kun tarkastettu pöytäkirja asetetaan nähtäville, paitsi sellaisissa asiakohdissa, jotka kokous tarkastaa ja hyväksyy välittömästi.

383 § Talousarvio 2017 ja taloussuunnitelma 2017-2021 

Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle ja jatkaa asian käsittelyä keskiviikkona 2.11.2016.

384 § Veroprosenttien määrääminen vuodelle 2017

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä kunnan veroperusteet vuodelle 2017 seuraavasti:

tuloveroprosentti: 19,50

kiinteistöveroprosentit

- Yleinen kiinteistövero: 0,93

- Vakituinen asuinrakennus: 0,41

- Muu asuinrakennus: 0,93

- Rakentamaton rakennuspaikka: 3,93

- Yleishyödyllinen yhteisö: 0,65.

385 § Rykmentinpuiston laskennallisen taseyksikön perustaminen

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Rykmentinpuiston laskennallisen taseyksikön perustamisen esitetyn mukaisesti ja valtuuttaa kuntakehityksen ja tekniikan toimialan valmistelemaan asiaa siten, että Rykmentinpuiston laskennallisen taseyksikön toiminta voi alkaa 1.1.2017.

386 § Osallistuminen hallituksen kärkihankkeeseen 3: lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma, Uudenmaan hanke

Kunnanhallitus päätti, että Tuusulan kunta osallistuu Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelman Uudenmaan hankkeeseen, mikäli hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön valtionavustuksen ja valtuuttaa kasvatus- ja sivistystoimenjohtajan allekirjoittamaan Lape-hankkeeseen liittyvät sopimukset.

387 § Kaavoitussuunnitelma 2017-2021

Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle.

388 § Metsänhakkuut ja puistometsien hoito vuonna 2017

Kunnanhallitus päätti hyväksyä Koskitukki Oy:n tekemän tarjouksen 205 768,10 € hakkuukauden 2017 pysty- ja hankintakauppaerien osalta, yhteensä noin 5 500 kiintokuutiometriä.

Kunnanhallitus päätti oikeuttaa yhdyskuntatekniikan päällikön tekemään metsänhakkuusopimukset Koskitukki Oy:n ja kanssa.

Kunnanhallitus päätti tarkastaa ja hyväksyä pöytäkirjan tämän asian osalta välittömästi kokouksessa.

389 § Aropelto, asemakaava ja asemakaavan muutos

Kunnanhallitus päätti hyväksyä laaditun Aropelto -asemakaavan ja asemakaavan muutoksen ja hyväksyä lausuntoihin ja muistutuksiin laaditut vastineet ja esittää valtuustolle, että valtuusto päättää hyväksyä Aropellon asemakaavan ja asemakaavan muutoksen.

390 § Omakotitonttien myyntihinnan ja vuokran suuruuden päättäminen vuonna 2017 luovutettavien tonttien osalta

Kunnanhallitus päätti, että yli 3 vuotta voimassa olleiden vuokrattujen omakotitonttien lunastushinta vuonna 2017 noudattaa valtuuston vuoden 2017 omakotitonttien hintapäätöstä ellei vuokrasopimuksessa ole muuta sovittu.

Kunnanhallitus päätti, että Etelä-Tuusulassa Pekkolan asemakaava-alueella on asemakaavassa mahdollistettu sivuasunnon rakentaminen erillisen lisärakennusoikeuden (70 k-m²) perusteella. Sivuasunnon rakentamisen mahdollistavan lisärakennusoikeuden hintana kerrosneliömetriä kohden voidaan pitää puolta varsinaisen rakennusoikeuden hinnasta.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää vuonna 2017 luovutettavien asemakaavojen mukaisten pientalotonttien myyntihinnaksi Pohjois-Tuusulassa Jokelan ja Kellokosken taajamissa 225 €/k-m² ja Etelä-Tuusulassa asemakaavojen mukaisten pientalotonttien (AO) hinnaksi 425 €/k-m² lukuun ottamatta Puustellinmetsän asemakaava-alueen mukaisia kaavatontteja.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää edellä mainitusta kiinteästä hinnoittelusta poiketen seuraavasti:

-        asettaa vapaaseen myyntiin Klaavonkallion asemakaava-alueen pientalotontin (AP), kiinteistötunnus 858-1-8072-10, pohjahinnan ollessa 76 500 euroa, lisäksi peritään tehdyn tonttiliittymän rakentamiskustannuksia 1 521,00 euroa perustuen rasitetoimitukseen

-        asettaa tarjouskilpailuna myyntiin Anttilanranta-nimiseltä asemakaava-alueelta kunnanosassa 1 kortteleiden 8092 ja 8093 kaavatontit 700 €/k-m² pohjahinnalla siten, että ensimmäisen hakuvaiheen jälkeen tontit ovat vapaassa myynnissä

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää periä kiinteistönmuodostus- ja toimitusmaksuja sopimuksentekohetkellä voimassa olevan kiinteistötoimitusmaksutaksan mukaisesti.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että rakennuspaikan rakentajan ja haltijan tulee esittää hankekohtainen maaperätutkimus ja perustamistapalausunto hakiessaan rakennuslupaa tai esittäessään rakennesuunnitelmia hyväksyttäväksi.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että rakennuspaikan varaamisesta tulee suorittaa varausmaksua 1 000 euroa. Varausmaksu hyvitetään lopullisen luovutuskirjan allekirjoituksen yhteydessä. Mikäli varaus peruuntuu rakennuspaikan varauksen saajan toimesta, varausmaksua ei palauteta.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että korvaukset vesihuoltoverkostoon (vesi- ja viemäri) liittymisestä peritään erillisinä liittymähetkellä voimassaolevien taksojen mukaan.

Kunnanhallitus päätti ehdottaa valtuustolle, että valtuusto päättää, että vuokrausehdot ovat seuraavat:

-        vuokra-aika on 50 vuotta

-        vuotuinen vuokra kaikilla nyt päätettävillä rakennuspaikoilla on 8 % kauppahinnasta sidottuna vuokrasopimuksen allekirjoitusvuotta edeltävän kalenterivuoden keskimääräiseen elinkustannusindeksin pistelukuun siten kuin voimassa oleva laki sallii

-        vuokra peritään siten, että sopimuksen tekovuoden osavuokra vuokrasopimuksen allekirjoituspäivästä vuoden loppuun, sekä seuraavan vuoden koko vuokra peritään vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä, muutoin vuokra maksetaan vuosittain kesäkuun loppuun mennessä

-        jos vuokrasopimus peruuntuu vuokralaisesta johtuvista syistä, niin suoritettua vuokraa ei makseta takaisin

-        vuokralaisella on oikeus lunastaa rakennuspaikka nyt vahvistettavaan hintaan kolmen (3) vuoden kuluessa vuokrasopimuksen allekirjoituspäivästä lukien edellyttäen, että vuokrat on maksettu

-        muilta osin noudatetaan maanvuokralain säännöksiä.

391 § Kunnan ja Yrjö ja Hanna -säätiön välinen yhteistyö rakennushankkeessa, vuokrasopimus

Kunnanhallitus päätti hyväksyä esityslistan liitteenä olevan Tuusulan kunnan ja Yrjö ja Hanna -säätiön välisen 26.10.2016 allekirjoitetun vuokrasopimuksen.

392 § Hallintosääntö

Kunnanhallitus päätti merkitä tiedoksi luonnoksen Tuusulan kunnan hallintosäännöksi ja kuulla paikallisia ammattijärjestöjä ja asianosaisia.

393 § Viranhaltijapäätökset

Kunnanhallitus päätti, ettei esityslistalla mainittuja viranhaltijapäätöksiä oteta kuntalain 51 §:n nojalla kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

395 § Asiakas- ja potilastietojärjestelmäpalvelu (Apotti), liittyminen käyttäjäksi

Kunnanhallitus päätti jättää asian pöydälle.


Esityslista

 

Takaisin