Riihikalliolaisia kutsutaan kuntalaisten iltaan keskustelemaan vetovoimaisen kotikunnan rakentamisesta

15.11.2016

Riihikalliossa järjestetään kuntalaisten ilta, jossa pohditaan vetovoimaisen kotikunnan rakentamista yhdessä asukkaiden kanssa. Kuntalaisten iltaa vietetään tiistaina 22. marraskuuta Riihikallion koululla.

Kuntalaisten ilta alkaa lyhyellä katsauksella Etelä-Tuusulan ja erityisesti Riihikallion ajankohtaisiin asioihin. Avauspuheenvuoron jälkeen siirrytään vetovoimakahviloihin, jossa kahvi- tai teekupin äärellä jutellaan, miten voimme yhdessä rakentaa Tuusulasta vetovoimaista kotipaikkaa.

Tarjolla on erilaisia työpajoja. Tulevaisuustyöpajassa keskustellaan Etelä-Tuusulan tulevaisuudesta palveluiden, asumisen, työpaikkojen ja liikkumisen näkökulmista. Mukana ovat mm. kaavoituksen, liikunta- ja nuorisopalveluiden edustajia. Työpajassa suunnitellaan yhdessä kuntalaisten kanssa tulevia palveluita - esillä ovat urheilukeskuksen suunnitelmat ja reitistöt. Kuntalaisten illassa jutellaan myös riihikalliolaisten ikäihmisten palveluista. Paikalla on sekä kunnan vanhuspalveluiden että Yrjö ja Hanna -säätiön edustajat.

Vetovoimainen Riihikallio -työpajassa pohditaan, miten voimme yhdessä rakentaa vetovoimaista Riihikalliota. Lisäksi jutellaan siitä, mistä Riihikallion vetovoima muodostuu nyt ja tulevaisuudessa. Uusi Tuusula -työpajassa keskustellaan, millaista tulevaisuuden Tuusulaa halutaan rakentaa. Kunta on merkittävien muutosten edessä, kun jatkossa maakunta vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista. Lisäksi valtuustokausi on vaihtumassa ensi vuonna. Myös lapsille on tarjolla oma työpaja, jossa lapset pääsevät kertomaan, millaiselta Tuusula näyttää ”isona”.

- Kutsumme riihikalliolaisia keskustelemaan siitä, miten saisimme Riihikalliosta yhä paremman paikan asua ja elää. Viihtyisyys syntyy yhdessä tekemällä. Mukaan vetovoimaisen asuinpaikan tekemiseen tarvitaan kuntalaisia, paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä, Tuusulan valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg sanoo. 

Tuusulan valtuuston tekemässä kuntastrategiassa on nimetty jokaiselle valtuustokauden vuodelle oma teema. Kuluvan vuoden aiheena ovat Vetovoimaiset keskukset. Lisäksi valtuusto on määritellyt yhdeksi keskeiseksi strategiseksi kehittämishankkeeksi kunnan vetovoimaisuuden kehittämisen.

Kuntalaisten illoissa on kuuntelemassa ja keskustelemassa joukko luottamushenkilöitä ja viranhaltijoita. Myös Riihikallion alueellinen kehittämistoimikunta on mukana kuntalaisten illassa.

Pienistä kuntalaisista pidetään huolta sillä aikaa, kun vanhemmat ovat mukana keskustelemassa. Lastenhoidosta vastaa Tuusulan 4H-yhdistys.

Kuntalaisten illat järjestää Tuusulan kunta.

Riihikallion kuntalaisten ilta järjestetään tiistaina 22. marraskuuta klo 18 Riihikallion koululla (Pellavamäentie 15).

Kuntalaisten ilta

Takaisin