Tuusula käynnistää arkkitehtuurikilpailun monitoimitalo Moniosta

01.06.2017

Tuusulan kunta avaa 2.6.2017 yleisen arkkitehtuurikilpailun, jolla se etsii parasta suunnitelmaa uuden oppimisympäristön ja monitoimitalon yhdistävän Monion toteuttamiseksi. Kilpailu on käynnissä 2.6.-18.9.2017 ja siihen odotetaan runsasta osannonottoa.

- Moniosta tulee sivistyksen ja kulttuurin monitoimitalo, jossa yhdistyvät erilaisten käyttäjäryhmien uudenlainen oppimisympäristö ja kaikkia kuntalaisia palveleva kulttuuriharrastusten monitoimitalo. Monio on ainutlaatuinen siinä, että se on kulttuurimonitoimitalo, jonka seinien sisäpuolella on lukio, toteaa kunnan tilakeskuksen päällikkö Ritva Lappalainen.  

Monioon on tarkoitus yhdistää lukio, kansalaisopisto ja taiteen perusopetus. Sinne tulee myös kokoontumis-, esiintymis- ja liikuntatiloja, jotka ovat kuntalaisten, yritysten ja yhteisöjen käytettävissä.

Arkkitehtuurikilpailun jälkeen Tuusula järjestää kilpailutöistä näyttelyn. Kuntalaiset pääsevät tutustumaan suunnittelukilpailun töihin ja valitsemaan oman suosikkinsa. Näyttelyn on tarkoitus olla avoinna loka-marraskuussa. Joulukuussa kunnan asettama palkintoraati julkistaa 3-5 parasta suunnitelmaa, joiden laatijoilta se pyytää tietomallit. Kilpailun voittaja julkistetaan tammikuussa 2018. Monion odotetaan valmistuvan Tuusulan asuntomessuille 2020.

Tuusula kutsuu hankkeesta kiinnostuneet arkkitehtuuritoimistot ja kuntalaiset kilpailuseminaariin 20.6.2017 kello 15-18 Rykmentinpuiston ruokalarakennukseen (Rykmentintie, rakennus 48, Tuusula). Seminaarissa voi kysyä lisätietoja hankkeesta. Tilaisuus on avoin myös medialle.

 

Lisätiedot:

www.tuusula.fi/monio

 

Ritva Lappalainen

tilakeskuksen päällikkö

040 314 3550

ritva.lappalainen@tuusula.fi

 

Mika Sutinen

kilpailusihteeri

044 298 2089

mika.sutinen@tuusula.fi

Takaisin