Monio otti jälleen harppauksen eteenpäin

05.06.2018

Monio nytkähti jälleen askeleen eteenpäin, kun Tuusulan kunnan valtuusto hyväksyi kokouksessaan 4.6.2018 lukio- ja kulttuuritalo Monion suunnittelun jatkamisen. Suunnittelua jatketaan laajuusvaihtoehto Monio-Monion mukaisesti. Laajuusvaihtoehdon hinta-arvio on 26,8 miljoonaa euroa. Hanke tullaan toteuttamaan elinkaarimallin mukaisesti.  Elinkaarimallissa hankkeen toteuttajaksi valittu taho vastaa esimerkiksi hankkeen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta pitkän sopimuskauden ajan.

- Tavoitteena on, että Monio on Tuusulan asuntomessuilla 2020 harjakorkeudessa. Siihen voi tutustua asuntomessujen oheiskohteena ainakin ulkopuolelta ja mahdollisesti joltain osin sisäpuolelta, toteaa pormestari Arto Lindberg.

Valtuusto päätti myös hyväksyä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuotannon siirtämisen Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymälle. Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä vastaa 1.1.2019 alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden järjestämisestä ja tuottamisesta tuusulalaisille. Sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö sekä osa hallinto- ja tukipalveluissa työskentelevistä työntekijöistä siirtyy kuntayhtymän palvelukseen vanhoina työntekijöinä vuoden 2019 alusta.

Lisäksi valtuusto hyväksyi palveluverkon uudistamistyön jatkamisen ja suuntaviivoja uudistusten valmistelulle.  Valtuusto päätti, että kuntalaisia kuullaan vielä ennen lopullisten päätösten tekemistä alueellisesti Kellokoskella, Jokelassa ja Hyrylässä.

- Suunnittelutyö jatkuu nyt siten, että Etelä-Tuusulan yläkoulut sijoittuvat Riihikallioon, Rykmentinpuistoon ja Lahelaan. Sisäilmaongelmien takia uudisrakentamisen kiireellisimmiksi kohteiksi nousevat Kirkonkylän koulu- ja päiväkotikampus nykyiselle paikalleen, Etelä-Tuusulan päiväkoti sekä Monion lukio- ja monitoimitalo. Valtuuston päätöksellä kyläkouluja ei olla lakkauttamassa, pormestari kertoo päätöksestä.

Valtuusto hyväksyi myös osavuosikatsauksen 1.1.-30.4.2018 ja esitetyt määrärahamuutokset. Osavuosikatsauksen mukaan kunnan talous etenee suunnitellusti.

 

Lisätiedot:

 

Arto Lindberg, arto.lindberg@tuusula.fi, 040 314 3101

 

Takaisin