Kielisuihkua 2–5-vuotiaille lapsille ruotsin kielellä Kievarin päiväkodissa – syksyn 2021 paikat haettavissa 31.3. mennessä

26.01.2021

Tuusulan kunnassa järjestetään kielisuihkua, kielikylvyn kevyempää muotoa, 25-vuotiaille lapsille Hyrylässä Kievarin päiväkodissa. Kielisuihku on tarkoitettu lapsille, joiden kotikieli on suomi. Paikka syksyllä 2021 käynnistyvään kielisuihkuryhmään on haettavissa 31.3.2021 mennessä.

Mitä on kielisuihku? 

Kielisuihkulle on ominaista laulujen, leikkien, lorujen ja jokapäiväisten fraasien oppiminen toisella kotimaisella kielellä, suihkukielellä. 

Tutustuessaan jo varhaisessa vaiheessa ruotsin kieleen, lapset saavat hyvät valmiudet kielten oppimiseen. Ryhmän toiminnan yhtenä tavoitteena on uteliaisuuden ja ennakkoluulottoman asenteen syntyminen eri kieliä kohtaan. Toiveena on lapsen ilmaisurohkeuden kehittyminen, myös vieraalla kielellä. 

Varhaisessa kielisuihkussa toiseen kotimaiseen kieleen tutustutaan sekä sitä omaksutaan huomaamattomasti arjessa, kuin itsestään. Lapsia kannustetaan käyttämään ruotsin kieltä, unohtamatta kuitenkaan oman äidinkielen merkitystä. Oppiakseen vieraan kielen, lapsen tulisi hallita oma äidinkielensä mahdollisimman hyvin, koska se on perustana vieraan kielen oppimiselle.

Tavoitteena on rakentaa ruotsinkielinen koulupolku lapselle. Päiväkodin kielisuihkun jälkeen lapset menevät ruotsinkieliseen esiopetukseen ja perusopetukseen, joiden toimipaikkana on tällä hetkellä Klemetskogin koulu.

Kielisuihku noudattaa valtakunnallisen varhaiskasvatussuunnitelman perusteita. 

Tutustu lisää kielisuihkutoimintaan:
Kielisuihkua ruotsi kielellä – portti toiminnalliseen kielitaitoon (Pdf-esite)

Hae lapsellesi kielisuihkuryhmän paikkaa viimeistään 31.3.2021 mennessä:
https://tuusula.daisynet.fi/eDaisy

Lisätiedot:
varhaiskasvatusyksikön johtaja Anne Toivio, p. 040 314 4824, anne.toivio@tuusula.fi

 

 

Takaisin