Kirkonkylän kampuksen rakentaminen etenee suunnitellusti – yhteistyöllä varmistetaan lasten turvallisuus

25.05.2021

Kirkonkylän koulun purku ja uuden kampuksen rakennustyöt ja siihen liittyvät väistötilajärjestelyt etenevät suunnitelmien mukaan. Kirkonkylän kampus tulee tarjoamaan uuden päiväkodin Mattilan alueelle, ruotsinkielisen ja suomenkielisen koulun vuosiluokille 1–6. Kampus tarjoaa alueelle moninaisia palveluita ja on tärkeää, että rakennushanke etenee aikataulussa ja valmistuu elokuussa 2024. Purun ja rakentamisen ajaksi oppilaat siirtyvät pois koulun tontilta, ja siirtyminen tuo muutoksia koululaisten ja heidän perheidensä arkeen.

Yhteistyötä koulun henkilökunnan, huoltajien ja vanhempainyhdistyksen kanssa tehdään jatkuvasti. Sivistysjohtaja ja opetuspäällikkö tapasivat Kirkonkylän koulun vanhempainyhdistyksen maanantaina 24.5.2021. Vuoropuhelua on käyty ja käydään kaikkien koululaisten vanhempien kanssa eri yhteyksissä. Tavoitteena on yhdessä varmistaa koululaisten edellytykset turvalliseen koulunkäyntiin ja toisaalta kouluarjen sujuvuuden varmistaminen muutoksista huolimatta.

– Erilaisia vaihtoehtoja väistötilojen sijainnista vertailtiin objektiivisesti taloudellisista ja toiminnallisista näkökohdista. Sijoituspaikoiksi valikoituivat parhaat vaihtoehdot, joilla taataan lapsille mahdollisimman häiriötön koulunkäynti. Osa vaihtoehdoista oli teknisesti tai taloudellisesti hyvin haastavia toteuttaa, kertoo kuntakehitysjohtaja Heikki Lonka.

– Nykyiseen suunnitelmaan päätymiseen vaikutti etenkin se, että pienille oppilaille haluttiin mahdollistaa opiskelu lähellä nykyistä sijaintia Mattilan alueella. Vanhemmat oppilaat siirtyvät kuudennelta luokalta normaalisti Hyökkälän koulun oppilaiksi. Näemme, että aikaisempi siirtyminen on parempi vaihtoehto kuin yksikön sijoittaminen yksin, sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara sanoo.

Muut koulut toivottavat Kirkonkylän oppilaat tervetulleiksi syyslukukaudelle 2021.

–  Poikkeustilanteessa on jouduttu tekemään kompromisseja, kuten on jouduttu tekemään myös nykyisten väistöjen järjestelyissä, kertoo sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara.

–  Jatkamme tiivistä yhteistyötä huoltajien ja vanhempainyhdistyksen kanssa, jotta syyslukukausi Kirkonkylän oppilailla alkaisi hyvissä merkeissä ja turvallisessa ympäristössä väistösuunnitelman mukaisesti, Lehmusvaara jatkaa.

Lisätiedot:
Sivistysjohtaja Virpi Lehmusvaara, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi
Kuntakehitysjohtaja Heikki Lonka, heikki.lonka@tuusula.fi

Takaisin